maandag 15 januari 2024

Hoe u mentale stoornissen kunt genezen met voeding

 Analyse door Dr. Joseph Mercola    14 januari 2024

 

         Video Link: https://www.bitchute.com/video/33XDlthJWP08/

 

      HET VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

·     Er zijn vier biochemische soorten gewelddadige mensen. Velen hebben ernstige zinktekort, pyrrolestoornis, laag bloedspermine en methyleringdefecten - een ongebruikelijke combinatie van slechte biochemie

·     Hoewel er honderden voedingsstoffen zijn die belangrijk zijn voor de gezondheid, domineren er in de hersenen zes of zeven. Dit zijn voedingsstoffen die betrokken zijn bij de synthese of het functioneren van neurotransmitters

·     Nutriënten die een sterke invloed hebben op de geestelijke gezondheid zijn onder meer zink, koper, B6, selenium, folaten en S-adenosylmethionine (SAMe)

 

Noot van de redactie: dit artikel is een herdruk. Het werd oorspronkelijk gepubliceerd op 13 augustus 2017.

Kunt u specifieke voedingsstoffen gebruiken om uw geestelijke gezondheid te verbeteren? Ja dat kan. William Walsh, Ph.D., president van het non-profit Walsh Research Institute in Naperville, Illinois, en auteur van "Nutrient Power: Heal Your Biochemistry and Heal Your Brain", is gespecialiseerd in op voedingsstoffen gebaseerde psychiatrie en voedingsgeneeskunde.

Hij en ik zijn beiden fellows van het American College of Nutrition. Hij heeft voedingsprogramma's ontworpen voor Olympische atleten, NBA-spelers en honkbalspelers uit de hoogste klasse. Wat nog belangrijker is, hij heeft een groot deel van zijn carrière besteed aan het verbeteren van de geestelijke gezondheid door middel van voeding.

'Ik ben begonnen in de harde wetenschap. Ik was een experimentalist " Walsh zegt. 'In het begin werkte ik op nucleair gebied ... met plaatsen als Los Alamos, het Institute for Atomic Research en het University of Michigan Research Institute. Ik kwam terecht bij het Argonne National Laboratory. Terwijl ik daar als wetenschapper werkte, startte ik een vrijwilligersproject in de plaatselijke gevangenis, Stateville Penitentiary.

Ik raakte uiteindelijk echt geïnteresseerd in waarom mensen gewelddadig waren ... [W] toen we het ex-daderprogramma begonnen, ontmoette ik de families die een crimineel hadden voortgebracht. Ik vond een aantal geweldige gezinnen, zorgzame en bekwame gezinnen, die andere kinderen hebben die prima zijn geworden ..

Ik begon me te realiseren dat we niet begrepen waarom mensen slecht gedrag vertoonden. Vervolgens stelden we de vraag: 'Zou het iets kunnen zijn dat verband houdt met hun hersenchemie of de lichaamschemie?'... Ik begon laboratoriumstudies te doen naar hun bloed, hun urine en haar. Ik kwam erachter dat ze heel, heel anders waren dan de rest van de bevolking. Zo ben ik begonnen."

Biochemie en het criminele brein

Walsh kreeg waardevolle leiding na een ontmoeting met Dr. Carl Pfeiffer, die aan zware metalen en schizofrenie werkte. Het bleek dat het metaalgehalte, waaronder koper, zink en mangaan, allemaal abnormaal was bij criminelen in vergelijking met de algemene bevolking.

Walsh ontdekte vier biochemische soorten gewelddadige mensen. Een daarvan waren de sociopaten, die allemaal ernstige zinktekort, pyrrolestoornis, weinig bloedspermine en ondermijning hadden. In totaal is het een ongebruikelijke combinatie van slechte biochemie. Een gezamenlijk onderzoek met Pfeiffer resulteerde in voedingstherapieën voor elk van de gedragstypen.

Pyrrole-stoornis is een stressconditie die vaak voorkomt bij hersenaandoeningen. Een urinetest ontwikkeld door niacine-expert Abram Hoffer en Pfeiffer is de gouden standaardtest voor deze genetische aandoening, die veranderde biochemie in je beenmerg en milt omvat.

Mensen met een pyrrolestoornis kunnen vijf tot tien keer meer pyrrole produceren dan normaal - een bijproduct van natuurlijke reacties, zoals de vorming van hemoglobine. Hoewel op zichzelf onschadelijk, bindt en trekt pyrrole alles uit wat een aldehyde is, zoals B6. Het put ook zink scherp uit.

Als gevolg hiervan hebben mensen met een pyrrole-stoornis een uitzonderlijk laag B6-gehalte en zink, wat ernstige effecten kan hebben op de hersenfunctie, waardoor hun geheugen en leesvermogen worden aangetast. B6-tekort komt ook vrij vaak voor bij kinderen met een hyperactiviteitsstoornis met aandachtstekort (ADHD).

Hoe eerder de behandeling, hoe beter de resultaten

"Uiteindelijk hebben [Pfeiffer] en ik gezamenlijk 500 patiënten geëvalueerd, voornamelijk gewelddadige volwassenen en gewelddadige kinderen. We behaalden onze beste resultaten met de kinderen, jongeren met dezelfde soort chemie, die meestal erg gewelddadig waren " zegt Walsh.

'Ik moet zeggen dat we er niet echt in zijn geslaagd een manier te vinden om de volwassen criminelen te helpen. Ze zouden zes tot acht maanden beter worden en dan zou ik ontdekken dat ze weer in de gevangenis zaten. Dat had veel te maken met het feit dat ze alcohol en illegale drugs misbruikten ... Rond 1990 besloten we ons te concentreren op kinderen ..

Het is zeer succesvol geweest. Als we een kind kunnen krijgen voordat hun leven geruïneerd is, voordat ze misschien de puberteit passeren, is ons slagingspercentage [zeer] hoog ... De artsen melden een opvallende verbetering van het gedrag.

De meeste van deze kinderen gebruiken natuurlijk medicijnen, van Ritalin tot krachtige antipsychotica. Meestal als we klaar zijn en hun chemie [hebben] in evenwicht hebben gebracht, kunnen ze de medicatie afslanken. Ze zijn meestal prima zonder ... "

Nutriënten die betrokken zijn bij synthese of werking van neurotransmitters dicteren mentale functie

Later breidde Walsh zich uit met ook kinderen met autisme en ADHD. Walsh was dol op cijfers en begon enorme databases te verzamelen. Momenteel heeft hij een van 's werelds grootste chemiedatabase voor autisme, depressie en gedragsstoornissen.

'Als je naar deze miljoenen chemische analyses van bloed, urine en weefsels kijkt, is het duidelijk dat er grote verschillen zijn' hij zegt 'Ik ontdekte dat voor psychische stoornissen ongeveer zes of zeven chemische onevenwichtigheden de mentale functie domineren. Er zijn honderden en honderden belangrijke voedingsstoffen in het lichaam, maar in de hersenen zijn er ongeveer zes of zeven die alles lijken te domineren. Uiteindelijk kwam ik erachter waarom ...

Dit zijn de voedingsfactoren die betrokken zijn bij de synthese van een neurotransmitter of het functioneren van een neurotransmitter. Ze omvatten methylering - ondermijning of overmethylering. In onze database heeft 70% van alle mensen in de Verenigde Staten normale, typische methylering; 22% is gesubsidieerd ... 8% is overmethyleerd.

Ongeveer 70% van alle mensen met een psychische stoornis heeft een van deze methylatiestoornissen. De symptomen zijn totaal anders en de behandeling die ze nodig hebben is totaal anders. We ontdekten ook dat de meeste mensen [die psychische stoornissen hebben] uitgeput of een tekort aan zink hebben. Dat is de meest voorkomende [tekort] die we zien ... Vrijwel iedereen met een psychische stoornis lijkt zink nodig te hebben en te verbeteren."

Koperoverbelasting gekoppeld aan autisme, schizofrenie en postpartum depressie

Koper is een ander belangrijk sporenmetaal, omdat het een duidelijke rol speelt bij de synthese van norepinefrine, een belangrijke neurotransmitter. Divalent koper (Cu2 +) is een dramatische factor in de verhouding dopamine en norepinefrine.

Dierstudies hebben aangetoond dat wanneer dieren koper uitgehongerd zijn totdat ze slechts 25% van de normale hoeveelheid koper in hun bloed hebben, de verhouding tussen norepinefrine en dopamine met meer dan een factor drie wordt gewijzigd. De meesten van ons hebben de mogelijkheid om koper homeostatisch te bedienen. Sommigen hebben dat vermogen echter niet.

'Het heeft allemaal te maken met een enzym genaamd metallothioneïne dat genetisch tot expressie komt. Sommige mensen hebben dat systeem niet aan het werk " Walsh legt uit 'Deze personen hebben een koperoverbelasting, die we vrijwel bij elke autistische patiënt vinden, de meeste patiënten met schizofrenie en bijna iedereen met postpartumdepressie.

Dat is een recept voor zeer hoge norepinefrine - wat angst en depressie betekent - en lage dopamine (een feelgood neurotransmitter), wat een kenmerk is van ADHD ... een vervelende combinatie.

We vinden dat de sociopaten van nature een laag kopergehalte hebben. Mensen met een ondermijning hebben de neiging om een laag normaal kopergehalte te hebben ... Het goede nieuws voor psychische stoornissen is dat er meer dan 100 echt belangrijke biochemicaliën in het lichaam zijn, maar slechts enkelen domineren psychische stoornissen.

Als we voor 100 van hen laboratoriumtests zouden moeten doen, zou het echt moeilijk zijn. Als we de niveaus hiervan zouden moeten aanpassen en 100 verschillende factoren zouden normaliseren, zou dat het leven erg moeilijk maken. Maar we ontdekten dat we, door ons te concentreren op misschien zeven of acht voedingsfactoren, 95% van de patiënten die we zien kunnen helpen met voedseltherapie."

Hoe u uw zink- en koperstatus kunt meten

Zinkexperts zijn het er doorgaans over eens dat plasma-zink de meest nauwkeurige meting biedt. De smaaktest heeft een kleine waarde, maar is een van de minst betrouwbare. Om koper nauwkeurig te meten, is serumkoper de juiste keuze en de meeste laboratoria over de hele wereld bieden goede koperen assays.

Walsh raadt aan om tegelijkertijd een ceruloplasmine-test uit te voeren, want dan kun je bepalen hoeveel vrij radicaal koper je hebt, wat je een goede indicatie geeft van je niveau van oxidatieve stress. Een C-reactieve proteïne (CRP) -test met hoge gevoeligheid zou ook nuttig zijn als ontstekingsmarker.

'Trouwens, oxidatieve stress loopt zonder uitzondering door elke psychische stoornis die we zien' Walsh zegt. 'Ieder van hen lijkt buitengewone oxidatieve stress te hebben - schizofrenie, bipolaire stoornis, een gewelddadig kind of een autistisch kind."

Helaas bevordert onze moderne levensstijl sterk oxidatieve stress, waarbij bewerkte voedingsmiddelen, verwerkte plantaardige oliën, overmatige netkool en overmatig eiwit enkele van de krachtigste factoren zijn. Dit soort dieet zorgt voor een vermindering van ketonen en een radicale toename van reactieve zuurstofsoorten en secundaire vrije radicalen.

Blootstelling aan niet-inheemse elektromagnetische velden, glyfosaat en andere pesticiden, met fluoride verontreinigd water en andere giftige blootstellingen dragen alleen maar bij aan het probleem. Doorgaans gaan de koper- en ceruloplasmine-niveaus hand in hand, omdat ze hoog of laag bij elkaar zijn.

Het ideale niveau voor koper, met betrekking tot de geestelijke gezondheid, ligt ergens tussen de 75 en 100 microgram per deciliter (mcg / dL) in serum. De ideale hoeveelheid ceruloplasmine heeft te maken met wat uw koperniveau ook is.

Idealiter zou het percentage koper in uw ceruloplasmine ongeveer 85% tot 90% moeten zijn. 'Het is echt geweldig om beide tegelijk te doen, want dan heb je een heel goed beeld van niet alleen de kopersituatie, maar ook van het niveau van oxidatieve stress', zegt Walsh.

Het belang van methylering in de geestelijke gezondheid

Walsh was een van de eerste mensen die de wereld waarschuwde voor het belang van methylering in de geestelijke gezondheid, vooral autisme. Het nr. 1 oorzaken van ondermijning zijn single-nucleotide polymorfismen (SNP's) of mutaties in de enzymen voor de one-carbon-cyclus (de methylatiecyclus).

"De nr. 1 factor is het methylenetetrahydrofolaatreductase (MTHFR), een van de enzymen. Dat is voor de meeste mensen de tariefbeperkende stap voor die hele cyclus " legt Walsh uit "Genetische testdiensten zoals 23andMe kunnen dit soort informatie verstrekken.

De meeste mensen hebben echter enorme aantallen SNP's. Ze hebben al 10 miljoen knipbeurten (of mutaties) gevonden in het menselijk genoom. Ieder mens heeft duizenden van deze SNP's. Een echt hoog percentage mensen heeft zelfs de serieuzere MTHFR SNP's - de C677T, de A1298C waar mensen altijd over praten.

Wat voedingswetenschappers vaak vergissen, is dat als iemand de homozygote heeft, de dubbele kopieën van de C677T, dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat ze worden ondermijnd. Het betekent zeker niet dat ze er baat bij zullen hebben als je ze methylfolaat geeft. Dat is een van de problemen die we vinden.

De reden is epigenetica. Je moet tegelijkertijd rekening houden met de epigenetica en de methylering. Er zijn drie voedingsfactoren die de epigenetica meer dan wat dan ook beïnvloeden: folaten, methionine en S-adenosylmethionine (SAMe). Deze hebben een echt krachtige impact op epigenetica."

Hoe folaten epigenetica beïnvloeden

Folaten zijn serotonineheropnamerepromotors. Maar zelfs als een individu wordt ondermijnd en een probleem heeft dat verband houdt met een lage serotonineactiviteit, zoals depressie of angst, mogen folaten niet worden gegeven, waarschuwt Walsh. De reden? Als u foliumzuur geeft, zal hun methylering verbeteren en zal de patiënt zelfs erger worden.

De reden voor deze verslechtering is dat folaten epigenetisch werken als deacetylaseremmers en de serotonineactiviteit sterk verlagen. De meeste autistische individuen zullen geen serotonineprobleem hebben en zullen gedijen op methylfolaat. Naar schatting 10% van de autistische kinderen en volwassenen heeft echter een serotonineprobleem en zal ernstig achteruitgaan als ze methylfolaat krijgen.

'We hebben duizenden patiënten gehad die ondergedoken depressiva waren. Ik heb meer dan 3.000 gevallen van klinische depressie gezien. Ik heb een enorme database. Het grootste fenotype ... is ondermijning.

Maar als je ze enige vorm van foliumzuur zou geven, zouden ze erger worden. Hun methylering zou verbeteren, ze zouden erger worden, omdat het een dramatische impact heeft op de heropname van serotonine. Daarentegen zijn methionine en SAMe natuurlijke serotonineheropnameremmers.

Ze doen in wezen hetzelfde als Prozac en Paxil. Folaten hebben het tegenovergestelde effect. Folaten zijn geweldig als je dopamine-niveau wilt verlagen in schizofrenen of mensen met een hoge angst - overgemethyleerde mensen. Het is contra-intuïtief omdat folaten uitstekende methylvormers zijn."

Nogmaals, sommige gesubsidieerde mensen zijn intolerant voor folaten en sommige overgemethyleerde mensen gedijen op folaten, ook al verbeteren folaten de methylering. Zoals u kunt zien, zijn hier epigenetische complexiteiten betrokken, waardoor zelfdiagnose en zelfbehandeling zeer af te raden zijn.

Het kan behoorlijk riskant zijn om deze stukjes en beetjes informatie te nemen en ze zelf te proberen toe te passen. Er zijn gewoon te veel variabelen. Dus het komt erop neer dat je wordt behandeld door een deskundige professional.

Heavy Metals en de Autistic Brain

Walsh heeft 6.500 autistische patiënten getest. Als groep hebben ze veel hogere toxische metaalniveaus dan hun broers en zussen of de algemene bevolking. Walsh gelooft dat hun giftige last waarschijnlijk te wijten is aan een aangeboren aanleg waardoor ze meer kans hebben om gifstoffen op te hopen en / of kwetsbaar te zijn voor de effecten van gifstoffen.

'Duizenden van deze ouders, misschien meer dan de helft, vertelden een heel triest verhaal over hoe ze een kind hadden dat zich normaal ontwikkelde, begon te praten en hun grootouders zong en charmeerde. Misschien werd het kind dan ziek.

Ze brachten hem naar een kinderarts en de kinderarts - ik heb dit verhaal honderden keren gehoord - zei: 'Oh, je loopt achter op je foto's. Je loopt achter op je vaccinaties.'Ze namen een ziek kind en gaven hen op dat moment meerdere vaccinaties met thimerosal en kwik.

Honderden van deze families zeiden dat hun kind binnen een dag of twee voor altijd veranderde. Verloor alle spraak, de persoonlijkheid veranderde, ze werden ziek. Ze werden intolerant voor geserveerd voedsel. Het waren gewoon heel onrustige kleine mensen.

Toen ze naar specialisten gingen, kregen ze uiteindelijk de diagnose autisme en kregen ze te horen dat het ongeneeslijk was en dat er eigenlijk geen hoop was op herstel. We hebben veel menselijke ellende gezien door alleen met deze families te praten. Het is gewoon een schokkend en vreselijk iets."

Walsh vermoedt dat autistische kinderen een tekort hebben aan natuurlijke antioxidanten zoals glutathion en metallothioneïne, waardoor ze kwetsbaarder worden voor de effecten van blootstelling aan het milieu, waaronder vaccins en slechte voeding. Het is vermeldenswaard dat 1 op de 3 kinderen met de diagnose autisme geen echt autisme heeft dat wordt veroorzaakt door epigenetische variaties.

Veel van deze kinderen hebben een goede kans op herstel, terwijl klassiek Kanner-autisme een permanente, levenslange epigenetische aandoening is (genoemd naar Leo Kanner, die in de jaren veertig autisme ontdekte1), hoewel zelfs in deze gevallen enige verbetering kan worden aangebracht.

Op Thimerosal

Walsh heeft ook het thimerosale probleem onderzocht, op zoek naar aanwijzingen voor kwikvergiftiging in de hersenen van autistische kinderen. Hij was zelfs de eerste die kwik in autistische hersenen daadwerkelijk meet.

Hij kon hersenweefselmonsters van Johns Hopkins ontvangen en met behulp van de Argonne-faciliteit genaamd de Advanced Photon Source deed hij meer dan 1 miljoen chemische analyses op hersenweefsel van autistische en niet-autistische kinderen. Elk geanalyseerd autistisch kind had thimerosale vaccinaties gekregen.

Er kon echter geen kwik worden gevonden in het hersenweefsel. Een verklaring hiervoor is dat de tests jaren na de vaccinaties zijn uitgevoerd. De halfwaardetijd van kwik in het menselijk lichaam is 42 dagen. De halfwaardetijd van ethyl- of methylkwik in de hersenen is 70 dagen.

'Ik denk dat kwik een verschrikkelijk gif is. Het is een vreselijke belediging ' hij zegt 'Ik denk dat deze kwetsbare kinderen er nooit aan mogen worden blootgesteld. Het blijft echter niet in het lichaam en het veroorzaakt geen voortdurende schade. Ik denk dat het na een jaar of zo het lichaam heeft verlaten, ook al zijn er tienduizenden gezinnen die therapieën proberen die het kwik uit de hersenen van hun kind zullen halen als het er niet meer is.".

Metallothioneïne-promotie Nutriëntentherapie voor autisme

Het feit dat autistische kinderen de neiging hebben buitengewone koper- en zinkonevenwichtigheden te hebben, betekent dat hun metallothioneïne-eiwit niet functioneert. Metallothioneïne is vereist voor homeostatische controle van koper en zink. Walsh heeft een metallothioneïne-promotietherapie ontwikkeld: een formulering van 22 voedingsstoffen waarvan bekend is dat ze de genetische expressie en functie van metallothioneïne versterken. Dit protocol is gebruikt bij meer dan 2.000 autistische patiënten, met meetbare verbeteringen in de uitkomst.

'De belangrijkste antioxidanten in de hersenen zijn iets anders dan de rest van het lichaam. Ik noem ze de drie musketiers. Het is glutathion, metallothioneïne en selenium. Het is specifiek voor de hersenen, "  legt hij uit.

Technisch gezien is selenium niet per se een antioxidant, maar het verhoogt de glutathionspiegels en verbetert de functie van metallothioneïne en, in de hersenen, werken glutathion en metallothioneïne samen. Glutathione is je eerste verdedigingslinie. Het probleem is dat autistische kinderen doorgaans een slecht dieet hebben (het is moeilijk om ze iets te laten eten) en met de oxidatieve overbelasting raken ze snel zonder glutathion. Wanneer je bijna geen glutathion in je hersenen meer hebt, neemt je metallothioneïnepeil toe.

'Metallothionein werkt niet tenzij je glutathion hebt geoxideerd. Het is een hand in hand situatie. Het is het back-upsysteem voor glutathion in de hersenen en we weten dat zonder selenium dat hele systeem niet goed werkt " legt Walsh luit.

Ik neem elke dag selenium. Het is een sporenmineraal, dus je hebt niet veel nodig, tot ongeveer 200 mcg per dag, en je moet er zeker rekening mee houden dat je geen overdosis neemt. Zoals Walsh opmerkt, heeft selenium van alle sporenmetalen de smalste scheiding tussen tekort en overbelasting, dus u moet voorzichtig zijn bij het aanvullen.

Zinc also needs to be normalized, as it is the No. 1 factor for enabling metallothionein to function and support glutathione. According to Walsh, for mental and physical health, you need a plasma zinc level between 90 and 130 mcg/dL. Many mental patients have a genetic weakness in zinc normalization; they're born with zinc deficiency, and need far higher amounts than typical to maintain a healthy zinc level.

Changing the Face of Psychiatry

Walsh is convinced the use of psychiatric medication will eventually fade away as we learn more about normalizing brain function through nutritional interventions. "These powerful drugs … they do not normalize the brain. They cause an abnormal condition," he warns. "They might correct depression or anxiety, but you wind up with something that's not normal."

The Walsh Research Institute is a public charity with no financial interests, and they are slowly but surely helping to change mainstream psychiatry. Walsh has given talks at the highest levels, including the Surgeon General's office, the U.S. Senate and the National Institutes of Health (NIH). He's also spoken at American Psychiatric Association (APA) annual meetings several times.

'De laatste keer dat ik daarheen ging, luisterden ze eindelijk naar me ... Ik was daar ongeveer twee en een half jaar geleden. Ik hield een uitgenodigd gesprek over depressie. Ik heb ze in feite uitgelegd dat ze depressie verkeerd doen.

Ze luisterden eigenlijk naar me. Ik liet ze onze enorme chemiedatabase zien en legde uit dat depressie een naam is die wordt gegeven aan ten minste vijf totaal verschillende aandoeningen, elk met verschillende symptomen en elk met verschillende neurotransmitters die niet goed werken.

Vervolgens beschreef ik elk van deze biotypen en liet ze eigenlijk zien dat als ze gewoon wat goedkope bloed- en urinetests zouden doen, ze konden identificeren welke mensen goede kandidaten zouden zijn voor selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's) of welke het beter zouden doen op benzodiazepine, maar nog belangrijker, hoe ze het kunnen corrigeren met voedingsstoffen."

Er waren 17.000 psychiaters op deze bijeenkomst van over de hele wereld en Walsh was 1 van de 4 sprekers tijdens een drukbezochte sessie. Daarna was er een enorme vraag naar meer informatie, wat hoop geeft. Walsh biedt ook een trainingsprogramma voor artsen. In de Verenigde Staten hebben vorig jaar 45 psychiaters het programma doorlopen. In totaal hebben tot nu toe 500 artsen en psychiaters in 32 landen zijn programma gevolgd.

Waarom SSRI's geweld veroorzaken

Een groot probleem met SSRI-antidepressiva is het risico van zelfbeschadiging en agressie als bijwerking. Overmethyleerde depressoren met een laag foliumzuur zijn intolerant voor SSRI's, en er zijn aanwijzingen dat deze genetische intolerantie een factor kan zijn geweest bij veel schietpartijen op scholen. Walsh, die dit fenomeen heeft bestudeerd, merkt op dat 42 van de 50 grote schietpartijen op scholen in de Verenigde Staten sinds 1990 zijn gedaan door tieners of jongvolwassenen die een SSRI nemen

'Ik heb dit besproken ... voor de APA ... Ik heb geprobeerd hen uit te leggen dat ze ... een bloedtest kunnen doen; ze kunnen erachter komen welke kinderen of welke volwassenen vaker gewelddadig worden als ze een SSRI krijgen. Ik heb hier meerdere keren over geschreven; publiceerde het in tijdschriften ...

Als u Prozac of Paxil koopt, waarschuwt de insert erin dat sommige mensen ... vatbaar zijn voor suïcidaal of moorddadig gedrag. We weten nu welke ze zijn!"

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar www.WalshInstitute.org. Daar kun je ook Walsh's boek kopen, "Nutrient Power: Heal Your Biochemistry and Heal Your Brain.'Er kunnen vragen en informatieverzoeken worden verzonden Dana@WalshInstitute.org, of u kunt (630) 506-5066 bellen. (=Verenigde Staten !!)

"Onze website heeft een bronnengedeelte dat kwaliteitslaboratoria, samengestelde apotheken en een lijst met artsen aanbeveelt die we hebben opgeleid, die nu in staat zijn om dit soort therapie te doen" zegt Walsh.

 

Bronnen en referenties

1 Leo Kanner's paper uit 1943 over autisme

Bron: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2024/01/14/heal-mental-disorders-with-nutrition.aspx?ui=07ba04847d3da606336f089f0969627d79f1e004acb37b25456d0c6b44805309&sd=20210406&cid_source=wnl&cid_medium=email&cid_content=art6ReadMore&cid=20240115Z2&foDate=false&mid=DM1513490&rid=2018949890   (Tijdelijke Link)


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...