maandag 15 januari 2024

Een elektrische auto lijkt steeds minder vaak een goed idee

maandag, 15 januari 2024 10:01   Hits: 3882

  leve de elektrische auto   We zien nu dat Noord-Amerika te maken heeft met een geweldige uitbarsting van klimaatopwarming met temperaturen tot wel -50 graden Celsius.

En met extreme temperaturen blijkt keer op keer dat een elektrische auto geen goed idee is.

Het is koud in Canada en grote delen van de V.S.

Hier een verhaal van iemand uit Canada die het volgende schreef op sociale media:


Voor de veiligheid heb ik vandaag mijn vrouw meegenomen naar het werk. Het is -45 vanochtend.

Ik zag een man in zijn EV (elektrische auto) bij een laadstation zitten. De plekken waar hij rustig kon wachten en warm blijven tijdens het opladen van zijn auto waren nog gesloten.

Ik sprak hem kort toen hij een winkel binnenging. Hij zei dat hij in de auto zat terwijl hij de verwarming aanzette en dat het opladen ongeveer twee keer zo lang duurde. De actieradius van de auto bedroeg in de kou ongeveer 280 km, zei hij.

De man zei dat zijn reis naar Saskatoon vanuit Kelowna ongeveer drie keer langer duurt qua oplaadtijd (zittijd).

Zijn kosten vandaag bedroegen ongeveer $ 100 en twee uur zitten met de verwarming aan en de batterij was slechts voor 2/3 opgeladen.

Hij zei dat hij zijn EV leuk vond, maar alleen in de zomer. Maar hij zei dat alleen als het niet te warm is, AC trekt de batterijen heel snel leeg.

Dus als je in Canada woont en overweegt een elektrische auto te kopen, zorg er dan voor dat je zakken diep zijn en dat je NOOIT ergens op tijd moet zijn. Ik wenste hem geluk. Zijn naam was Jack (John) uit Kelowna.

Tot zover het verhaal uit Canada.

Men denkt heel goed bezig te zijn met een elektrische auto en daarmee een steentje bij te dragen in het ‘redden van de planeet’.

Echter, men heeft in de meeste gevallen echt geen flauw benul hoeveel energie er eigenlijk wel niet nodig is om één auto op te laden.

Hoe je met een fractie van de energie die nodig is voor een elektrische auto een woning kunt voorzien van energie.

Misschien verklaart dat ook gelijk waarom de elektriciteitsnetten letterlijk onder hoogspanning komen te staan en energiebedrijven de vraag niet meer aankunnen.



En dan tenslotte lees je steeds vaker berichten over elektrische voertuigen die maar in brand blijven vliegen.

Op sommige plekken heeft men er dan ook al meer dan genoeg van.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...