woensdag 7 juli 2021

WHO: Corona-sterfte slechts 0,15 tot 0,2 procent

oktober 16, 2020  1606  10

 


Volgens een actuele studie van de Universiteit van Stanford ligt de Corona-mortaliteit momenteel rond de 0,15 tot 0,2 procent – ongeveer vier keer minder dan eerder werd aangenomen. Het cijfer werd bekendgemaakt tijdens een speciale zitting van de Raad van Bestuur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over de globale Corona-situatie.

Op een van de bijeenkomsten kondigde WHO-directeur Michael Ryan aan dat naar schatting ongeveer tien procent van de bevolking geïnfecteerd was of is met SARS-CoV-2. Deskundigen gaan er echter van uit dat het aantal officieel gedocumenteerde COVID-19 gevallen ver onder het aantal daadwerkelijke gevallen ligt, meldt Zuerst.

WHO-woordvoerster Margaret Harris bevestigde de schatting en legde uit dat de cijfers gebaseerd waren op de gemiddelde resultaten van breed opgezette globale studies. Echter, gezien het enorme aantal gepostuleerde COVID-19 gevallen, betekent dit ook dat COVID-19 aanzienlijk minder dodelijk is dan eerder werd aangenomen.

John Ioannidis, epidemioloog aan de Stanford University, komt tot soortgelijke conclusies in een voorgepubliceerd artikel in het European Journal of Clinical Investigation. In dit verband benadrukt hij dat het “uitdagend” is om de schade van COVID-19 af te wegen tegen de schade die wordt veroorzaakt door tegenmaatregelen zoals lockdowns. Er kan worden aangenomen dat de “maatregelen tegen de pandemie” meer schade hebben veroorzaakt dan het Coronavirus zelf.

Al in maart had Ioannidis kritiek op de paniekreacties van politici nadat de eerste Coronagevallen bekend werden en noemde de scenario’s van 40 miljoen doden wereldwijd “sciencefiction”. Hij wees er ook op dat het aantal gevallen van huiselijk geweld en kindermishandeling zal toenemen tijdens de quarantainemaatregelen. Het is ook bekend dat een toename van de werkloosheid – die is veroorzaakt door de economische stillegging – gepaard gaat met een toename van het aantal zelfmoorden“Als mensen met ernstige gezondheidsproblemen niet meer naar het ziekenhuis gaan en de massale quarantaine wordt overdreven, zullen we veel meer mensen doden dan het Coronavirus in staat is”.

Met de resultaten van de huidige Stanford-studie zou Corona ook minder dodelijk kunnen zijn dan de Duitse staats-viroloog Drosten aannam: zoals de FAZ onlangs meldde, ging de laatste ervan uit dat het sterftecijfer dat hij verkondigde in de orde van grootte van één procent lag: “Als men alle besmette mensen in ogenschouw neemt, en niet alleen de geregistreerde gevallen, kan men uitgaan van een sterfte van één procent of iets meer in Duitsland”, legde Drosten uit – in het licht van de WHO-cijfers is dit een overdrijving van ten minste tien keer de werkelijke waarden.



Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

  

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...