woensdag 27 oktober 2021

 

Nieuwe corona-expertenraad heet voortaan GEMS

 


 ©  DBA

Bron: BELGA

Dinsdag 15 december 2020 om 10:00

De nieuwe adviesgroep van 24 medische experten die het Overlegcomité moet bijstaan, heeft een naam. Dat bevestigt voorzitter Erika Vlieghe (UAntwerpen) dinsdag. Het expertencomité heet ‘GEMS’, een acroniem voor ‘Groep van Experts voor Managementstrategie van COVID-19’.

GEMS is de vervolgnaam voor de GEES, de ‘Groep van Experts belast met de Exit Strategy’ die in de zomer werd opgedoekt. “Die naam dekte de lading niet langer”, zegt infectiologie Erika Vlieghe van UAntwerpen en UZA. Professor Vlieghe was voorzitter van GEES en leidt nu ook de nieuwe expertengroep. “We adviseren namelijk niet enkel over de exitstrategie, maar over alle maatregelen om de crisis te beheersen. We hadden bovendien nood aan een gemakkelijker te onthouden acroniem voor het ‘Expertencomité Beheersstrategie’.

De groep met medische wetenschappers, onderzoekers en vertegenwoordigers van de gezondheidsdepartementen is volgens Vlieghe volop bezig met het uittekenen van adviezen. “De nieuwe besmettingscijfers zijn zorgwekkend, maar op eventuele maatregelen wil ik nog niet vooruitlopen.”

NVDR: zo expert zijn ze dan blijkbaar toch niet om niet in te zien dat hun vaxx-strategie niet werkt en zelfs de pandemie erger maakt!

 

---------------  




Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...