vrijdag 5 november 2021

 

"Ik ben een vrij persoon": Euro Parlementsleden wijzen op het "onderdrukkende" aspect van het gezondheidspaspoort


31 oct. 2021, 17:05 © Ralph Orlowski Source: ReutersVIDÉO

Duitse Europarlementariër Christine Anderson in Frankfurt, 24 mei 2019. Volg RT Frankrijk op Telegram Woordvoerster van een groep EP-leden die tegen het gezondheidspaspoort zijn, Christine Anderson (AfD), zei dat "de meerderheid van de EP-leden duidelijk de onderdrukking van het volk steunt", in een video die 1,3 miljoen keer in de rij is gezien.

Een groep leden van het Europees Parlement hield op 28 oktober een persconferentie waarin ze kritiek hadden op het vaccinbeleid binnen de EU, waarvan een fragment op 31 oktober alom wordt weerspiegeld op sociale media, met meer dan 1,3 miljoen views op 31 oktober. In deze video, gefilmd in een van de perskamers van het Europees Parlement in Straatsburg, spreekt het Duitse EP-lid Christine Anderson (Identiteits- en Democratiegroep, conservatief rechts en anti-immigratie) namens het team, bestaande uit vijf andere gekozen functionarissen, waaronder de Italiaanse Francesca Donato (Lega), de Kroaat Ivan Vilibor Sincic en de Roemeense Cristian Terheş.

Video LINK : https://twitter.com/i/status/1454093966715019282


“Overheden in heel Europa hebben zich tot het uiterste ingespannen om mensen te laten vaccineren. Ons werd beloofd dat vaccinatie een game-changer zou zijn en onze vrijheid zou herstellen.

Het blijkt dat niets van dit alles waar was.

Het vaccin maakt je niet immuun,

je kunt nog steeds het virus krijgen

en je kunt nog steeds besmettelijk zijn.

Het enige dat dit vaccin zeker deed, was miljarden en miljarden dollars in de zakken van de farmaceutische bedrijven storten”, legde de Duitse parlementariër, aangesloten bij de AfD (Alternatief voor Duitsland, rechts) in haar land in het Engels uit.

Ze herinnerde eraan dat ze tegen de invoering van het Europese gezondheidspaspoort had gestemd, dat sinds 1 juli in de EU van kracht is.

 

Ons werd beloofd dat vaccinatie een game changer

zou zijn en onze vrijheid zou herstellen.

Blijkt dat niets van dit alles waar was

 

“De meerderheid van de EP-leden steunt, om mij onbekende redenen, duidelijk de onderdrukking van de mensen, terwijl ze schaamteloos beweren dat ze het voor hun eigen bestwil doen. Maar het is niet het doel dat een systeem onderdrukkend maakt, het zijn altijd de methoden waarmee het doel wordt nagestreefd [...] In de hele menselijke geschiedenis is er nooit een politieke elite geweest die oprecht bezorgd was over het welzijn van de gewone mensen. Wat zou ons doen denken dat de dingen zouden zijn veranderd?” ging zij door.

Christine Anderson bevestigde uiteindelijk haar persoonlijke verzet tegen de vaccinatie tegen Covid-19: "Ik zal niet gereduceerd worden tot een eenvoudig proefkonijn door me te laten vaccineren met een experimenteel medicijn, en ik zal zeker niet worden gevaccineerd omdat mijn regering me dat vraagt en een terugkeer belooft tot de vrijheid.

Laten we over één ding duidelijk zijn: niemand geeft me vrijheid, want ik ben een vrij persoon, 'voegde ze eraan toe.

Het gezondheidspassysteem, dat een vaccinatie tegen Covid-19 of een recente negatieve test certificeert, wordt door zijn tegenstanders als strijdig met de individuele vrijheid beschouwd en wordt in een groot aantal EU-landen toegepast om toegang te krijgen in openbare plaatsen, restaurants of vrije tijd: Oostenrijk, Cyprus, Estland, Griekenland, Bulgarije, Roemenië, Ierland, Letland, Litouwen, Nederland, België, Tsjechië, Slowakije of Slovenië.

 

Frankrijk wil de toepassing v/d gezondheidspas uitbreiden

De gezondheidspas (green pass) is ook verplicht in Italië om toegang te krijgen tot uw werkplek, ongeacht het beroep. Sinds de inwerkingtreding op 15 oktober zijn de demonstraties in de Italiaanse laars verveelvoudigd, maar ook ziekteverzuim. Na de toepassing ervan heeft Denemarken op zijn beurt begin september de beperkingen ter bestrijding van de pandemie opgeheven. In Hongarije waren de meeste gezondheidsbeperkingen in mei beëindigd; maar eind oktober kondigde de regering vooral aan dat bedrijven de vaccinatie van het personeel zouden kunnen eisen.

Frankrijk is op zijn beurt bezig met het verlengen van de termijn voor de maatregelen tegen de pandemie, waaronder de mogelijkheid om de gezondheidspas te gebruiken. De regering wil het naar 31 juli 2022 brengen, maar de Senaat, gedomineerd door de rechtse oppositie, bracht het terug naar 28 februari 2022, in afwachting van de voortzetting van de parlementaire shuttle. Ondertussen vinden er nog steeds wekelijks demonstraties plaats om te protesteren tegen het apparaat, met in totaal 25.140 mensen die op 30 oktober in Frankrijk demonstreren voor het zestiende achtereenvolgende weekend van mobilisatie, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

https://francais.rt.com/international/92182-je-suis-personne-libre-eurodeputes-pointent-aspect-oppressif-pass-sanitaire

 

Des eurodéputés dénoncent le pass sanitaire : l’édito de Nicolas Vidal

118.299 weergaven

4 nov. 2021

 

Un groupe de députés européens a tenu le 28 octobre une conférence de presse fustigeant les politiques vaccinales au sein de l'UE, dont un extrait connaît un large écho sur les réseaux sociaux, avec plus de 1,3 million de vues ce 31 octobre. L’éditorialiste Nicolas Vidal revient sur cette conférence de presse, très peu relayée par les médias.


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...