dinsdag 30 november 2021

Radioloog: ‘Vaccinatie zorgt voor meer varianten van het coronavirus’

 

Frits Jansen aan het werk als radioloog bij het Catharina Ziekenhuis, waar hij tot voor een maand geleden dertig jaar heeft gewerkt. © FJ

Radioloog: ‘Vaccinatie zorgt voor meer varianten van het coronavirus’

OPINIEWas ons niet beloofd dat bij een vaccinatiegraad van 80 tot 85 procent het coronavirus overwonnen zou zijn? Vaccinatie zorgt juist voor meer varianten, zegt radioloog Frits Jansen in dit opiniestuk. Hij is bezorgd. ,,De eenzijdige en soms onjuiste informatie die door het kabinet verstrekt wordt, vind ik zorgelijk.’’

Redactie 26-11-21, 13:48 Laatste update: 26-11-21, 17:41 Bron: Frits Jansen


Robert Malone, viroloog en immunoloog die aan de wieg stond van de ontwikkeling van de mRNA-techniek, heeft voorspeld dat uitgebreide vaccinatie van de bevolking aanleiding zou geven tot het ontstaan van meer besmettelijke varianten van het virus. Ook heeft hij voorspeld dat er booster-vaccinaties noodzakelijk zullen zijn, die op termijn waarschijnlijk niet het gewenste resultaat zullen opleveren. Tot op heden heeft hij helaas gelijk gehad.

Het doorlopen van besmetting en/of ziekte veroorzaakt in het algemeen een meer langdurige immuunrespons en bescherming dan vaccinatie. Het is dus niet ondenkbaar dat juist een mix van gevaccineerden en ongevaccineerden in de bevolking een betere bescherming tegen het virus biedt dan uitsluitend een hoge vaccinatiegraad.

Het inperken van vrijheden voor de groep ongevaccineerden door het invoeren van een QR-code, 3G en op termijn mogelijk 2G, vaccinatieverplichting op de werkvloer of huisarrest voor ongevaccineerden zal daarom juist averechts kunnen werken. Het hanteren van de exit-strategie van het kabinet om liefst een 100 procent vaccinatiegraad te bereiken zal onvoldoende zijn om het virus te beteugelen, bij een virus dat muteert en steeds minder gevoelig wordt voor de bestaande vaccins.

Zwalkend en inconsistent kabinetsbeleid

Het zwalkend en inconsistent kabinetsbeleid ten aanzien van bovenstaande problematiek stemt mij somber. Dansen met Janssen, hos in Den Bosch en vervolgens op 1,5 meter in de rij staan bij de slager met een mondkapje voor. Begrijpt u het nog? Ik niet meer. Ook de eenzijdige en soms onjuiste informatie die door het kabinet verstrekt wordt vind ik zorgelijk. Als Hugo de Jonge beweert voldoende tijd te hebben om pas vanaf december aan te vangen met grootschalige booster-injectie, staat hij weer achteraan in de rij van Europese landen. Als de minister meldt dat het vaccin ook op lange termijn veilig is omdat er reeds honderden miljoenen mensen zijn gevaccineerd, heeft hij het weer niet begrepen.


Helaas bestaat er geen panklare oplossing voor de complexe coronaproblematiek. Waar ik wel van overtuigd ben is dat de bezuinigingen in de zorg van vele jaren mede oorzaak zijn voor het dreigende zorginfarct van dit moment. Hierbij is corona de pijnlijke druppel die de emmer doet overlopen. Regelmatig werd ik geconfronteerd met termen als efficiëntieslag, reorganisatie en bezuiniging. De praktische vertaling hiervan bestond in het algemeen uit het verrichten van meer werk met hetzelfde of geringer aantal mensen. De citroen in de zorg is al meer dan uitgeknepen.

Onvoldoende lering getrokken

Wat dat betreft heeft het kabinet onvoldoende lering getrokken uit de overbelasting van de zorg gedurende de eerste coronapiek in het voorjaar 2020. Er is nauwelijks extra geïnvesteerd in opleiding, personeel of maatregelen om het stijgende ziekteverzuim te beteugelen en de uitstroom van personeel terug te dringen. Hoewel de waardering voor zorgmedewerkers in de maatschappij gelukkig hoog is, zal een applaus of een eenmalige zorgbonus het tij niet keren. Er zullen ingrijpende, structurele maatregelen noodzakelijk zijn. Vanaf heden ruim investeren in de zorg zal voor de toekomst veel zorgleed en economische schade kunnen voorkomen. Het “vaccinatiepaard” en het “zorgpaard” zullen in harmonie samen de kar moeten trekken, anders wordt het tweespan onbestuurbaar.

De steeds meer ingrijpende maatregelen die het kabinet afkondigt om de huidige crisis het hoofd te bieden zal de polarisatie en tweedeling in de maatschappij doen toenemen. Laten wij in ieder geval begripvol en respectvol met elkaar om blijven gaan, gevaccineerd of ongevaccineerd. Op deze wijze kan onze samenleving ook werkelijk een SAMEN-leving blijven.

Frits Jansen is radioloog en werkte tot zijn pensionering een maand geleden 30 jaar bij het Catharina Ziekenhuis Eindhoven

 ----------- 


radioloog
Foto: bratislavskysamospravnykraj CC BY 2.0

Deze radioloog zegt dat de vaccins voor meer coronavarianten zorgen

In zuidelijk Afrika is een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken. Vrijdag bleek dat B.1.1.529, die de Griekse letter ‘omicron’ heeft gekregen, zich over de wereld heeft verspreid. Verschillende mensen die besmet zijn, waren gevaccineerd.

Radioloog Frits Jansen stelt in een opiniestuk dat vaccinatie juist zorgt voor meer varianten. “De eenzijdige en soms onjuiste informatie die door het kabinet verstrekt wordt, vind ik zorgelijk,” zegt Frits Jansen, die tot zijn pensioen een maand geleden 30 jaar bij het Catharina Ziekenhuis Eindhoven werkte.

Robert Malone

Jansen verwijst naar Robert Malone, uitvinder van de mRNA-techniek, die al voorspelde dat uitgebreide vaccinatie van de bevolking zou leiden tot meer varianten van het virus. “Tot op heden heeft hij helaas gelijk gehad.”

Jansen haalt ook uit naar minister De Jonge. “Als de minister meldt dat het vaccin ook op lange termijn veilig is omdat er reeds honderden miljoenen mensen zijn gevaccineerd, heeft hij het weer niet begrepen,” zegt de radioloog.

We moeten stoppen met massaal vaccineren

Hij krijgt veel positieve reacties. “Nou, kijk toch eens. En nog wel een radioloog! Iemand die zich verdiept in de materie! Wel net met pensioen overigens,” twittert neuroloog Jan Bonte.

Bioloog Richard Steenvoorden zegt: “Dit is precies wat ik al meer dan een jaar in tweets probeer duidelijk te maken. We moeten stoppen met massaal vaccineren.”

Onaanvaardbare fout

Eerder zei ook de Franse viroloog en Nobelprijswinnaar Luc Montagnier dat coronavarianten worden veroorzaakt door het vaccin. De prominente viroloog noemde het vaccinatieprogramma tegen corona een ‘onaanvaardbare fout’.

“In de geschiedenisboeken zal komen te staan dat de varianten ontstaan als gevolg van de vaccinatie,” zei professor Montagnier.

Lees meer over:
CORONAVIRUS DE JONGE MALONE MONTAGNIER MRNA VACCIN VACCINATIE VACCINEREN

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.



Reacties:

Annette
 2 dagen geleden

HIER heb je dus een duidelijk voorbeeld van een expert, die waarschijnlijk niet heeft kunnen wachten tot zijn pensioen in ging.

ZO werkt het dus! Er zijn vast heel veel artsen, wetenschappers, verpleegkundigen, die héél graag een boekje zouden opendoen over het absolute wanbeleid van de heersers in Den Haag.

Radioloog Frits Jansen heeft dus niets meer te verliezen. Zijn pensioen is daar. Helaas zullen er velen zijn, die nog vér van de pensioendatum verwijderd zijn.

Als je dit allemaal nuchter bekijkt, is het natuurlijk totaal krankzinnig, dat mensen, werkzaam in de zorg, gedwongen worden onder bedreiging van ontslag, om hun mond te houden, zelfs bij criminele handelingen, waarbij patiënten in plaats van beter te worden ziek worden of komen te overlijden.

Het verhaal over de varianten was mij al bekend. Vorig jaar was er een wetenschapper, die zei dat op het hoogtepunt van een pandemie, het totaal waanzinnig is om met een “vaccin” te komen. Ik ben even zijn naam vergeten.

Wat mij betreft zie ik het trouwens héél anders: al die zogenaamde varianten, waar zij de meest onzinnige namen aan geven, zijn de cover-up voor schade door de eerder gegeven prikken.

Om dit te verdoezelen, komen zij met deze mombo jumbo.

Ondertussen wordt de druk op ONS, verstandige en ongevaccineerde mensen, zwaar opgevoerd.

Gisteravond keek ik heel even, puur uit nieuwsgierigheid, naar Op1. Daar zat die dikke kwal met die bril op, in een discussie met Fleur Agema. Na 3 minuten had ik al genoeg gehoord en heb dat ding uitgezet.

Iedere dag zien wij dus figuren die, zeer waarschijnlijk in opdracht, de boel moeten ophitsen. Ik kan alleen maar hopen, dat al die geprikte schapen niet eens meer de fut hebben om nog in actie te komen.

Ik hoor van velen, dat ze bijna te moe zijn om de dag door te komen.

Gelukkig maar, want dan zullen zij zeker niet de energie hebben, die WIJ nog wel hebben.

Pjotr
 2 dagen geleden

Radioloog met een mening, eindelijk. De kruidenier, de cadébaas en de kassierster in de supermarkt hebben er vast ook wat over te zeggen. De frietuuruitbater niet vergeten!


Maria's hoop
 2 dagen geleden

En al die deskundigen blijven roependen in de woestijn. Nieuwe en gevaarlijkere varianten, jaha, in meervoud (!), maar Hugo heeft ook daarvoor al nieuwe(re) vaccins op de plank liggen.

Wie dit nu nog allemaal gelooft verdient wat mij betreft niet beter. Angst is de slechtste raadgever van de gezonde mens, de geschiedenis spreekt daarbij voor zich. Heer, heb meelij met de geprikten, zij weten niet wat ze doen

Judith
 2 dagen geleden

Ik zit al een poosje met het volgende;
Er dringt meer en meer door dat de prikken niet werken, nog afgezien van de schade die ze toebrengen. Op een gegeven moment zal crimineel Den Haag dat moeten toegeven. Maar hebben ze dan juist niet een reden om de ‘coronamaatregelen’ nog zwaarder te maken en aan te houden vanwege dat oh zo gevaarlijke virus?

Armand
 2 dagen geleden

Fijn te horen dat er ook andersdenkende wetenschappers zijn.

En niet de eerste de beste zelfs.

Het is bijna niet te begrijpen dat dit huidige onbetrouwbare demissionair kabinet in zaken coronagebeuren maar doordenderdert.

Met name dat Rutte er altijd mee wegkomt met zijn falen, gelieg en gedraai.

En de gehele natie aan het conditioneren en splitsen is. Feitelijk onderdrukken en failliet laten gaan.

Nooit openstaan voor adviezen van andersdenkende
wetenschappers

Dit demissionair kabinet moet als de wiede weerga
zijn biezen pakken.

Hoop wel dat ze hun antwoord klaar hebben als het zover is

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...