maandag 29 november 2021

Zorgpersoneel voert heel de week actie tegen verplichte vaccinatie

 


Een honderdtal personen nam deel aan een protest in de Wetstraat, voor het kabinet van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). De aanwezigen betogen tegen de verplichte vaccinatie tegen COVID-19 voor het zorgpersoneel. Vorige vrijdag vond een eerste actiemoment plaats, het protest zal deze week elke dag worden herhaald. De organisatie is in handen van het gemeenschappelijk vakbondsfront.


Behalve de CGSP, organiseren ook de Franstalige bonden Setca, CNE, SLPF en CGSLB het protest.  De bonden zeggen voor de vaccinatie te zijn, maar tegen de vaccinatieplicht. Omdat die volgens hen tot nog grotere problemen zal leiden bij de zorginstellingen, die nu al kampen met tekorten en met oververmoeid personeel. "Niet-gevaccineerde werknemers bestraffen zal de tekorten nog verder doen oplopen, tot de hele zorg in gevaar komt", zegt Olivier Nyssen, secretaris-generaal van de Franstalige overheidsvakbond CGSP.

Bron: https://www.hln.be/ 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...