zondag 12 december 2021

 ‘Een ontsteking van het hart (myocarditis) is niet bepaald een zeldzame bijwerking’

arts
Foto: gencat cat CC0

Arts: ‘Een ontsteking van het hart (myocarditis) is niet bepaald een zeldzame bijwerking’

Ook gezonde kinderen van 5 tot en met 11 jaar zouden de kans moeten krijgen om zich te laten vaccineren tegen corona. Dat adviseerde de Gezondheidsraad (NL) deze week. Het kabinet heeft het advies overgenomen.

Er is veel kritiek op het advies. Neuroloog Jan Bonte verwijst naar een bericht van hoogleraar André Nuytinck van de Radboud Universiteit Nijmegen op LinkedIn. “Laat deze kinderen – voor zover zij momenteel geen gezondheidsproblemen hebben – niet vaccineren tegen COVID-19, omdat zij niet of nauwelijks ziek van corona worden,” schrijft Nuytinck.

Noodkreet

“Vaccinatie is niet in het belang van deze (zeer) jonge kinderen,” benadrukt hij. “Het is een noodkreet vanuit mijn hart en vanuit mijn vakgebied.”

Een arts laat aan Bonte weten dat hij zich ook kritisch heeft uitgesproken over het vaccineren van jonge kinderen, maar dat LinkedIn zijn bericht heeft verwijderd. De arts, Paul van Hoek, wijst er net als Nuytinck op dat het risico op ernstige COVID-19 voor kinderen verwaarloosbaar is.

Niet verwaarloosbaar

“Het risico op ernstige bijwerkingen van de nog steeds experimentele COVID-19-vaccins is echter voor hen niet verwaarloosbaar. Inmiddels is bekend dat een ontsteking van het hart (myocarditis) niet bepaald een zeldzame bijwerking is,” schrijft Van Hoek.

Hij voegt toe dat we nog niets weten over de lange termijnveiligheid. “Er zijn tevens aanwijzingen dat deze vaccinaties de natuurlijke immuniteit nadelig kunnen beïnvloeden,” waarschuwt de arts.

Einde in zicht

Bescherm je kinderen. Laat je niet onder druk zetten of manipuleren door de overheid. Hou je rug recht, is zijn devies. “Het einde van deze wereldwijde psychose is in zicht.”

Het bericht werd door LinkedIn verwijderd omdat ‘het in strijd is met de professionele community richtlijnen’.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...