zaterdag 11 december 2021

Zuid-Afrikaanse wetenschappers delen "positief" nieuws dat Omicron geen piek in sterfgevallen veroorzaakt

door Paul Joseph Watson

10 december 2021, 5:58 uur

Terwijl de rest van de wereld in paniek raakt.

 

      MICHELE SPATARI via Getty Images

Wetenschappers in Zuid-Afrika blijven het ‘positieve’ nieuws delen dat de Omicron-variant van COVID-19 geen piek in het aantal doden veroorzaakt, ook al blijven andere landen zoals het VK in paniek raken.

The Telegraph meldt : "Zuid-Afrikaanse wetenschappers zien geen teken dat de ommicron Covid-19-variant een ernstiger ziekte veroorzaakt."

“Ziekenhuisgegevens laten zien dat het aantal Covid-19-opnames nu sterk stijgt in meer dan de helft van de negen provincies van Zuid-Afrika, maar het aantal sterfgevallen stijgt niet zo dramatisch en indicatoren zoals de mediane duur van het ziekenhuisverblijf zijn geruststellend.”

Volgens minister van Volksgezondheid Joe Phaahla wijzen er steeds meer aanwijzingen op dat Omicron veel milder is dan eerdere varianten.

"Voorlopige gegevens suggereren dat hoewel het aantal ziekenhuisopnames toeneemt, het lijkt alsof het puur vanwege de aantallen is en niet als gevolg van de ernst van de variant zelf, deze Omicron," zei hij.


Zoals we eerder hebben benadrukt, beschouwen sommige experts de komst van Omicron als een goede zaak, omdat het meer dodelijke varianten zoals delta zou kunnen vervangen.

De CEO van Zuid-Afrika's grootste particuliere zorgnetwerk zei dat de Omicron-variant "zo mild" is dat het "het einde van COVID-19 kan betekenen".

Wetenschappers in Noorwegen beweerden ook dat de Omicron-variant zeer overdraagbaar is, maar ‘milder’, het ‘beste scenario’ zou kunnen blijken te zijn, omdat het de ‘natuurlijke immuniteit’ zou versterken en het einde van de pandemie dichterbij zou brengen.

Er is nog steeds geen enkel geval waarin Omicron iemand ter wereld heeft vermoord, en toch leggen regeringen over de hele wereld steeds draconischere beperkingen op omdat ze angst en paniek zaaien.

In het VK, niet tevreden met het opnieuw plaatsen van een semi-lockdown voor zijn mensen en het invoeren van vaccinpaspoorten in de vorm van 'Plan B' - bereidt de regering van Boris Johnson zich voor om binnen een paar weken nog meer autoritaire 'Plan C'-maatregelen op te leggen.

Zoals we in de onderstaande video documenteren, lijdt de bevolking vermoedelijk aan een soort lockdown-gehavende vrouw-syndroom, aangezien ze de maatregelen grotendeels toejuichen, ondanks dat de regering er zelf de spot mee drijft.

    LINK: https://youtu.be/bVMG8VygRTk

-----------------------------------------

 Vroege data wijzen uit: omikron maakt minder ziek dan eerdere varianten in Zuid-Afrika

De omikronvariant maakt covidpatiënten minder ziek dan eerdere varianten. Dat is de voorlopige conclusie van vroege data over de nieuwe variant in Zuid-Afrika.

"Nadat ik verschillende patiënten persoonlijk gezien heb, kan ik stellen dat hun symptomen een pak milder zijn in vergelijking met wat we zagen in de eerste drie golven", zegt Richard Friedland van Netcare, de grootste particuliere zorgverlener van Zuid-Afrika, in verschillende media.

"Zo'n 90 procent van de covidpatiënten in onze ziekenhuizen hebben geen beademing nodig. Zij worden beschouwd als incidentele gevallen", klinkt het nog. Volgens Friedland werd in eerdere golven 26 procent van de covidpatiënten in de Netcare-ziekenhuizen op high care of intensieve zorgen-afdelingen behandeld.

"Als deze trend zich doorzet, lijkt het erop dat de vierde golf in de meeste gevallen adequaat kan worden behandeld via eerstelijnszorg."

Friedland bevestigt daarmee eerder onderzoek van Fareed Abdullah van de Zuid-Afrikaanse Raad voor Medisch Onderzoek.


De Morgen 9/12/2021

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...