dinsdag 14 december 2021

Verpleegsters Astrid en Alize zijn razend over de verplichte vaccinatie.

 


     © Marc Baert

“Als je mensen ontslaat die niet ingeënt zijn, stijgt de werkdruk nog meer”: brandweer, zorg en vakbonden over waarom zij op straat kwamen

BRUSSEL

In Brussel zijn dinsdag duizenden personeelsleden van de zorgsector op straat gekomen. Een groepje brandweerlieden leidde de betoging, met als eindpunt Wetstraat 23, het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Ze betoogden tegen de verplichte vaccinatie en de werkdruk in hun sector. “In het begin van de coronacrisis werden we onthaald als helden, nu worden we aan de kant geschoven”, klinkt het.

Casandra Schaut 07-12-21, 19:36 Laatste update: 08-12-21, 08:08

Veronique Lorge (50), vakbondsvertegenwoordiger van het ACOD LRB, stapte mee in de betoging. Ze maakt zich zorgen over de gevolgen die de verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel met zich mee zal dragen. “Die wet heeft geen zin. We zijn al jaren met te weinig mensen op de werkvloer. Daarbovenop is de coronacrisis gekomen en is er ook een groot werkverzuim. Twintig procent blijft thuis. Als je dan mensen wilt ontslaan die niet gevaccineerd zijn, heb je nog minder personeel om het werk te doen. Laten we duidelijk zijn: de patiënten wachten niet. Die liggen in hun bedden en moeten verpleegd worden. Als dan één persoon uit een ploeg van vier afwezig is door langdurige vermoeidheid kun je je wel voorstellen hoe hard de anderen moeten werken. Dat is niet meer haalbaar, we zijn gewoon moe.” .......... 

----------  


medewerkers
Foto: Navy Medicine CC0

Spoedeisende hulp dicht omdat medewerkers weigeren zich te laten vaccineren

De spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis in New York is enkele dagen dicht geweest. De medewerkers weigerden om zich te laten vaccineren tegen corona. Het personeel werd voor de keuze gesteld: of je laat je vaccineren, of je mag niet meer naar je werk.

Een aanzienlijk deel van de medewerkers heeft gekozen voor de tweede optie, met als gevolg dat de spoedeisende hulp in Long Beach dicht moest. In een verklaring van het Mount Sinai South Nassau-ziekenhuis valt te lezen dat de afdeling tijdelijk is gesloten vanwege een personeelstekort als gevolg van de vaccinatieplicht.

Grote impact

“We betreuren het dat we deze stap hebben moeten nemen, maar de veiligheid van onze patiënten is onze belangrijkste prioriteit,” aldus het ziekenhuis.

Het incident laat zien hoe groot de impact van gedwongen vaccinatie is op de gezondheidszorg. Vermoedelijk worden de zorgmedewerkers die het vaccin weigeren, vervangen door nieuwe medewerkers die wel gevaccineerd zijn.

Het ministerie van Volksgezondheid van de staat New York kondigde in augustus aan dat zorgmedewerkers zich verplicht moeten laten vaccineren.


[Summit News] 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...