woensdag 1 december 2021

Minister van Volksgezondheid in Nederland: De Jonge over ongevaccineerden: ‘We weten waar ze wonen’

 de jonge

Foto: Hugo de Jonge (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

De Jonge over ongevaccineerden: ‘We weten waar ze wonen’

Zorgminister Hugo de Jonge zei dinsdag in de Eerste Kamer dat ongeveer 11 procent niet is gevaccineerd. Senator Henk Otten vroeg of hij enigszins kon aangeven waar die groep zit ‘die zo enorm in de ontkenning zit’ en ‘die de hele dag bezig is om mensen van het vaccineren af te houden’.

“Is dat een bepaald cohort? Is het een bepaalde leeftijd?” vroeg Otten.

De Jonge antwoordde: “Ik kan iets zeggen over de kenmerken. We weten namelijk inmiddels vrij goed en vrij precies per postcode waar ze wonen. We weten ook vrij goed wat de redenen zijn waarom ze zich niet laten vaccineren. Ik zal proberen dat goed en genuanceerd te schetsen.”

Hij voegde toe dat het met name gaat om de grote steden – Amsterdam, Rotterdam en Den Haag – en de Biblebelt-gemeenten.


Vrijdag zei de minister tijdens de coronapersconferentie: “Overal waar de vaccinatiegraad omhoog moet, zetten we alles op alles om de twijfels en de drempels weg te nemen. Wijk voor wijk, deur voor deur, arm voor arm.”

Haatzaaien

De Jonge beweerde in de Eerste Kamer ook dat ongevaccineerden zich minder goed aan de regels houden dan gevaccineerden. Huisarts Els van Veen haalt hard uit naar de minister. “Dit is haatzaaien tegen een hele bevolkingsgroep,” schrijft ze. “En daar is nog nooit in de geschiedenis iets goeds uit voortgekomen. Haat is gif. Ik roep mensen op in vrede samen te leven en andermans vaccinatiestatus met rust te laten.”

4.8

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...