woensdag 1 december 2021

Ursula von der Leyen onder vuur om uitspraken over vaccinatieplicht: ‘Gruwelijk vooruitzicht’

 von der leyen

Foto: Ursula von der Leyen (European People's Party CC BY 2.0)

Ursula von der Leyen onder vuur om uitspraken over vaccinatieplicht: ‘Gruwelijk vooruitzicht’

De EU moet het hebben over het verplichten van het coronavaccin, zegt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. Een vaccinatieplicht is volgens haar ‘logisch en gepast’. Ze voegt er wel aan toe dat het aan de EU-landen zelf is om het vaccin te verplichten.

Onder andere in Oostenrijk en Duitsland wordt een verplichte vaccinatie inmiddels voorbereid. De Griekse autoriteiten gaan 60-plussers verplichten om zich te laten inenten. Weigeraars kunnen iedere maand een boete krijgen.

Dit is een Europese machtsgreep

Er wordt kritisch gereageerd op de uitspraken van de EU-baas. “Een gesprek voeren over een vaccinatieplicht in de gehele EU, zoals Von der Leyen voorstelt, betekent dat die vaccinatieplicht er gewoon gaat komen. Laten we ons geen illusies maken, dit wordt de toekomst – tenzij we nu in verzet komen uiteraard. De tijd dringt,” zegt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

De EU zet langzaam stappen tot een vaccinatieplicht. De boetes en celstraffen voor ongevaccineerden, die we in Oostenrijk al zien, komen ook naar Nederland. Dit is een Europese machtsgreep. We moeten onze rug recht houden, ze kunnen ons nooit dwingen,” schrijft Forum voor Democratie.

Dystopische nachtmerrie

“FVD krijgt helaas wéér gelijk. Voor alle mensen die het nog steeds niet doorhebben: het is geen complottheorie, maar gewoon de werkelijkheid. Word wakker!” aldus de partij.

Auteur en spreker Hans van Tellingen voegt toe: “Goh. En is mevrouw Ursula von der Leyen ook gekozen als bestuurder? Nee, toch? En zij wil zoiets met dwang opdringen aan de gehele bevolking? Maak me wakker uit deze dystopische nachtmerrie.”

Dit moet stoppen!

“Gruwelijk vooruitzicht. Dit moet stoppen!” twittert FVD-politicus Ralf Dekker. Politiek commentator Eva Vlaardingerbroek stelt: “Meer dan ooit is het tijd voor een nexit.”

De afgelopen dagen hebben meerdere OMT-leden zich uitgesproken voor een vaccinatieplicht. Zo zei Marc Bonten in het radioprogramma Sven op 1: “We komen hier niet uit zonder dwang of vaccinatieplicht.”

Daarnaast zei OMT-lid Menno de Jong op AT5 dat het ‘de hoogste tijd’ is dat de samenleving en de politiek gaan praten over een vaccinatieplicht.

4.9

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...