dinsdag 7 december 2021

Parlementslid Filip Brusselmans: ‘De coronaregels gelden hier voor iedereen, maar niet voor de happy few’

brusselmans

Foto: Filip Brusselmans (Belzie CC BY-SA 4.0)

Ik heb zondag naar VTM Nieuws gekeken waar u zei: ‘Er komt absoluut geen derde lockdown!’ En ik moest mij eigenlijk inhouden om niet naar het gokkantoor te lopen en al mijn centen te leggen op dat er wél een lockdown komt. Dat zei parlementslid Filip Brusselmans (Vlaams Belang) afgelopen maand in het Vlaams parlement. Beelden van zijn inbreng circuleren op dit moment op social media.

“Want zo gaat het. Wanneer u iets zegt, dan gebeurt het omgekeerde. En terwijl u zegt dat u weleens zal praten met de lokale besturen groeit de onvrede. Niet alleen bij de cultuursector, maar eigenlijk bij de hele bevolking,” zei Brusselmans tegen minister-president van Vlaanderen Jan Jambon.

Het wordt meer en meer

We zien dat ook aan onze petitie op geencoronapas.be waar mensen zich massaal laten horen, aldus het parlementslid. De petitie is inmiddels bijna 35.000 keer ondertekend.

“Het wordt meer en meer, en geef ze eens ongelijk!” zei Brusselmans. “Want als de burgemeester in Knokke een eventverbod uitvaardigt, dan staat hij daags erna op een receptie te pronken met een glas champagne. Als keizer Van Ranst zegt dat we onze niet-essentiële contacten moeten beperken, dan staat hij datzelfde weekend op één of ander Marokkaans feest te dansen.”

De bevolking pikt dat niet meer

We lachen de bevolking gewoon uit! De regels gelden hier voor iedereen, maar niet voor de happy few. De bevolking pikt dat niet meer en wij zullen dat verzet blijven voeren, benadrukte hij.

“Wees toch eens de waakhond van Vlaanderen en niet de schoothond van Vivaldi,” beet Brusselmans Jambon toe.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...