zondag 30 januari 2022

In Oostenrijk is er een lockdown van de niet-gevaccineerden, dit is het resultaat

oostenrijk

Foto: James Cridland CC BY 2.0

In Oostenrijk is er een lockdown van de niet-gevaccineerden, dit is het resultaat

Maandag maakt Oostenrijk na meer dan twee maanden een einde aan de lockdown voor ongevaccineerden. Volgens de regering is dat mogelijk nu ‘de druk op de ziekenhuizen is afgenomen’. Het aantal coronapatiënten op de ic’s ligt op het laagste niveau sinds september.

Sinds halverwege november mogen ongevaccineerden alleen naar buiten om bijvoorbeeld boodschappen te doen, te sporten of te werken. De lockdown werd ingesteld na een flinke toename van het aantal ‘besmettingen’.

Verder versoepelen

Tijdens de lockdown voor de ongevaccineerden rijzen de ‘besmettingen’ de pan uit, wat inhoudt dat het de gevaccineerden zijn die elkaar ‘besmetten’.

Zaterdag maakte de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer bekend dat Oostenrijk de coronamaatregelen voor ongevaccineerden verder gaat versoepelen. Vanaf 12 januari mogen ze weer naar niet-essentiële winkels. Ook mogen ze vanaf 19 februari weer naar binnen bij horecagelegenheden en toeristische attracties.

Dit is het resultaat

Op veel binnenlocaties geldt in Oostenrijk het 2G-beleid, maar die regel wordt over enkele weken afgeschaft. Daarnaast wordt de avondklok met twee uur verlaat.

“Oostenrijk ging op 12 november in lockdown vanwege een toenemend aantal positieve testen. Op 3 januari trad het 2G-beleid in werking in delen van het maatschappelijke leven. Het aantal ‘besmettingen’ gaat nu echter door het plafond,” stelt data-analist Daniël van der Tuin vast.

Advocaat Michael Verstraeten schrijft: “In Oostenrijk is er een lockdown van de niet-gevaccineerden. Dit is het resultaat.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...