maandag 21 maart 2022

Dit land heeft al 40 miljoen euro uitgekeerd aan mensen die schade opliepen door coronaprik

 

De Thaise autoriteiten hebben tot dusver 1,509 miljard baht of 40,8 miljoen euro uitbetaald aan 12.714 mensen die na het coronavaccin last hebben gekregen van bijwerkingen.

De nationale gezondheidsdienst van Thailand, de NHSO, meldt dat tussen 19 mei vorig jaar en 8 maart dit jaar 15.933 mensen een claim hebben ingediend in verband met bijwerkingen van de coronavaccins.

Vaccinatiecampagne gaat gewoon door

De NHSO heeft geoordeeld dat 2328 claims niet gerelateerd waren aan de vaccinaties. 875 mensen hebben bezwaar gemaakt tegen het besluit. 891 gevallen zijn nog in behandeling.

Ondertussen gaat de vaccinatiecampagne in Thailand gewoon door. Op 9 maart kregen 55.820 mensen hun eerste coronaprik, 18.227 hun tweede prik en 88.932 een booster. In het land zijn meer dan 125 miljoen doses toegediend. Eerder schortte Thailand als eerste land in Aziƫ het gebruik van AstraZeneca op.

Triest

Freelance wetenschapsjournalist Willem Koert deelde het bericht op LinkedIn. “Nog even en ik stop met belasting betalen. Een industrie die niet aansprakelijk is voor de schade die zij toebrengt en een overheid die deze schade laat betalen door zijn burgers. Ik doe niet mee en wens ook niet te betalen voor de oerstomme afspraken van de overheid,” reageert Pieter.

Paul vraagt zich af waarom Thailand wel zijn verantwoordelijkheid neemt en Nederland niet. Ditta zegt: “Triest, en gewoon doorgaan?!” Ook Henriette vraagt zich af waarom men gewoon doorgaat met prikken.

[The Phnom Penh Post]

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...