zondag 20 maart 2022

Europarlementariër: ‘We zijn niet gek, de hoge energieprijzen zijn het gevolg van manipulatie’

 


De energieprijzen komen vrijwel nooit overeen met de productie- en distributiekosten. Ze zijn grotendeels afhankelijk van geopolitiek en oorlogen, zei Europarlementariër Mislav Kolakusic in het Europees Parlement.

De energie-industrie profiteert enorm van oorlogen. Dat is wat er nu gebeurt. Op dezelfde manier profiteert de farmaceutische industrie enorm van neppandemieën, aldus Kolakusic. “Dat zal altijd zo blijven omdat enorme winsten het echte doel van oorlogen zijn.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Manipulatie

Op social media schrijft de Europarlementariër: “We zijn niet gek. De prijs van olieproducten is het gevolg van manipulatie en heeft weinig te maken met de prijs van ruwe olie.”

Hij wijst erop dat de prijs van een vat olie in juli 2008 ongeveer 147 dollar was en dat een liter Euro95 in Kroatië omgerekend 1,28 euro kostte. Vandaag de dag kost een vat olie 100 dollar en kost een liter Euro95 in Kroatië omgerekend 1,71 euro. Een liter benzine kost in Nederland 2,41 euro.

Prijs voor ‘vrijheid en veiligheid’

Premier Rutte waarschuwde onlangs dat de energieprijzen mogelijk nog verder zullen stijgen. De premier wees daarbij op de ‘nu al torenhoge gas- en olieprijzen’. Rutte zei: “Als dat de prijs is voor vrijheid en veiligheid, moeten we bereid zijn die prijs te betalen.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...