zondag 20 maart 2022

'Ondenkbaar': wetenschappers die geschokt zijn als pooltemperaturen stijgen 50 tot 90 graden boven normaal

 

Wetenschappers waren verontrust toen de temperatuur in de buurt van beide polen de afgelopen dagen tot 50 ° -90 ° F boven normaal steeg. (Image: Climate Reanalyzer)

"Nu alles in de wereld gaande is, zouden de dubbele poolklimaatrampen van 2022 de top moeten zijn

March 20, 2022

Wetenschappers uitten shock en alarm dit weekend te midden van extreem hoge temperaturen nabij beide polen van de aarde - de laatste tekenen van de versnellende planetaire klimaatnoodsituatie.

"Dit evenement is volledig ongekend en heeft onze verwachtingen over het Antarctische klimaatsysteem verhoogd."

De temperaturen in delen van Antarctica waren de afgelopen dagen 50 ° F-90 ° F boven normaal, terwijl eerder deze week het kwik in gebieden van het noordpoolgebied tot meer dan 50 ° F hoger dan gemiddeld - dicht bij de vriesmarkering - steeg.

Stefano Di Battista, een Antarctische klimatoloog, tweette dat zo'n recordbrekende hitte nabij de Zuidpool was "ondenkbaar" en "onmogelijk."

'Antarctische klimatologie is herschreven', schreef di Battista.


         LINK: https://twitter.com/i/status/1504455818636275719

Het gezamenlijke Frans-Italiaanse onderzoeksstation Concordia in Oost-Antarctica opgenomen een recordhoogte van 10 ° F op vrijdag. Daarentegen zijn hoge temperaturen op het station dit keer in maart gemiddeld onder -50 ° F .

Jonathan Wille, een onderzoeker die poolmeteorologie bestudeert aan de Université Grenoble Alpes in Frankrijk verteld The Washington Post dat "dit evenement volledig ongekend is en onze verwachtingen over het Antarctische klimaatsysteem heeft verhoogd."

"Dit is wanneer de temperaturen sinds de zomerzonnewende in december snel zouden moeten dalen", tweette Wille. "Dit is een soort hittegolf in Pacific Northwest 2021", voegde hij eraan toe, verwijzend naar het recordbrekende evenement waarin delen van Canada met een maximum van 120 ° F voor het eerst in de geschiedenis. 'Nooit mag gebeuren."

Walt Meier, een senior onderzoekswetenschapper bij het National Snow and Ice Data Center in Boulder, Colorado verteld USA Today dat "je het noorden en het zuiden niet ziet [polen] beide tegelijkertijd smelten" omdat "het tegengestelde seizoenen zijn."

'Het is absoluut een ongebruikelijke gebeurtenis', voegde hij eraan toe.

Als Gemeenschappelijke dromen heeft gemeld, het noordpoolgebied warmt drie keer sneller op dan de wereld als geheel, versnelt het smelten van poolijs, opwarming van de oceaan en andere manifestaties van de klimaatnoodsituatie.

"Als we terugkijken op de afgelopen decennia, zien we duidelijk een trend in opwarming, vooral in het 'koude seizoen' in het noordpoolgebied," Ruth Mottram, een klimaatwetenschapper bij het Deense Meteorologische Instituut verteld de Post 'Het is niet verwonderlijk dat dit jaar warme lucht door het noordpoolgebied stroomt. Over het algemeen verwachten we in de toekomst steeds meer van deze evenementen te zien.".


Ons werk is gelicentieerd onder Creative Commons (CC BY-NC-ND 3.0). Voel je vrij om opnieuw te publiceren en op grote schaal te delen.

Opmerkingen 

We hebben er genoeg van. De 1% bezit en beheert de bedrijfsmedia. Ze doen er alles aan om de status-quo te verdedigen, afwijkende meningen te onderdrukken en de rijken en machtigen te beschermen. Het Common Dreams-mediamodel is anders. We behandelen het nieuws dat van belang is voor de 99%. Onze missie? Informeren. Inspireer. Verandering voor het algemeen welzijn aanwakkeren. Hoe? Non-profit. Onafhankelijk. Lezer ondersteund. Vrij om te lezen. Vrij om opnieuw te publiceren. Vrij om te delen. Zonder reclame. Geen betaalmuren. Geen verkoop van uw gegevens. Duizenden kleine donaties financieren onze redactie en stellen ons in staat om door te gaan met publiceren. Kun je meedoen? We kunnen het niet zonder jou. Dank u.

https://www.commondreams.org/news/2022/03/20/unthinkable-scientists-shocked-polar-temperatures-soar-50-90-degrees-above-normal

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...