dinsdag 8 maart 2022

Frankrijk verklaart "allesomvattende economische en financiële oorlog tegen Rusland" maar komt terug op zijn uitspraken omdat Moskou de Europese energiestromen controleert

 Maandag 7 maart 2022 door: JD Heyes

Tags : bankiereneconomische overlevingeconomische oorlogvoeringeconomieenergiefossiele brandstoffenFrankrijkNAVOaardgaskrachtelektriciteitsnetRuslandRussische energieRussische invasiebedreigingOekraïneVladimir Putin

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

5.780WEERGAVEN


(Natural News) Terwijl de ontwijkende Joe Biden en zijn ongelukkige regime van buitenlands beleid amateurs worstelen om de agressie van Rusland tegen Oekraïne aan te pakken, het land waar zoon Hunter Biden zoveel geld verdiende, ondernemen andere westerse landen definitieve actie, en dat geldt ook voor Frankrijk.

Of zo werd gedacht.

Blijkt dat het getier niet zo'n goed idee was, en het bewijst hoe nutteloos de NAVO is geworden.

Eind vorige week verklaarde minister van Financiën Bruno Le Maire dat het land een "allesomvattende economische en financiële oorlog" tegen Rusland zou voeren nadat president Vladimir Poetin zijn troepen had opgedragen Oekraïne binnen te vallen.

Dat gezegd hebbende, terwijl een dergelijke economische aanval Rusland naar verwachting zal "straffen", Le Maire trok daarna zijn uitspraken terug in, waarschijnlijk in opdracht van de Franse president Emmanuel Macron met de vrees dat het zou kunnen leiden tot oorlog tussen Rusland en de NAVO — hoewel dat waarschijnlijk niet een is die Poetin zou winnen zonder zijn toevlucht te nemen tot kernwapens, een uitwisseling die zijn eigen land in as zou achterlaten.

'Reageren op het besluit van Moskou om oorlog te gaan voeren met Oekraïne, hebben Washington en zijn naaste bondgenoten een reeks sancties opgelegd tegen de Russische centrale bank, overheidsfunctionarissen (waaronder president Vladimir Poetin en minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov) en verboden enkele Russische banken om van het internationale betalingssysteem SWIFT nog langer gebruik te maken,' Aldus meldde het In Canada gevestigd Global Research.

“Bij het beschrijven van de sancties zei Le Maire dat ze‘ uiterst effectief blijken te zijn.'Het waren echter zijn volgende opmerkingen die de wenkbrauwen deden fronsen' in een interview met France Info Radio, merkte de outlet verder op.

"We voeren een totale economische en financiële oorlog tegen Rusland. We zullen de ineenstorting van de Russische economie veroorzaken. Het Russische volk zal ook de prijs betalen ', aldus Le Maire.

Kortom, Le Maire liet doorschemeren dat zijn land een 'economische oorlog' zou voeren tegen alle 140 miljoen Russische burgers, die een verhitte reactie kregen van een voormalige leider, president en premier Dmitri Medvedev.

'Vandaag heeft een Franse minister gezegd dat ze Rusland een economische oorlog hebben verklaard. Let op uw tong, heren! En vergeet niet dat in de menselijke geschiedenis economische oorlogen vaak in echte oorlogen veranderden '', schreef hij op Twitter.


Na de herrie rond het interview met Agence France Presse, zei Le Maire dat hij het verkeerd had begrepen en dat de term 'oorlog' niet in overeenstemming was met de poging van Parijs om de spanningen met betrekking tot de Russische oorlog met Oekraïne te de-escaleren.

'We zijn niet in een strijd tegen het Russische volk', zei hij.

Desalniettemin nam de regering van Poetin eerder deze week maatregelen om tijdelijke beperkingen op te leggen aan buitenlanders die probeerden een deel van hun investeringen uit Rusland te halen, waardoor een uittocht van kapitaal werd gestopt die voornamelijk werd geleid door het Westen opgelegde economische sancties die Russische banken afsneden van het SWIFT internationaal betalingssysteem.

'Wat de Europeanen niet beseffen, is dat Moskou deze huidige crisis ziet als een existentiële strijd om te overleven Toen Poetin op tv zijn 'speciale militaire operatie' aankondigde, gaf hij een strenge waarschuwing, merkte Global Research op.

'Voor iedereen die zou overwegen om van buitenaf te bemoeien - als je dat doet, zul je grotere gevolgen ondervinden dan jullie allemaal in de geschiedenis hebben meegemaakt', zei Poetin.

Na die waarschuwing begonnen de opmerkingen die Poetin in 2018 maakte in diplomatieke en mediakringen te circuleren: "... [Als iemand besluit Rusland te vernietigen, hebben we het wettelijke recht om te reageren. Ja, het zal een ramp zijn voor de mensheid en voor de wereld. Maar ik ben een burger van Rusland en zijn staatshoofd. Waarom hebben we een wereld nodig zonder Rusland erin?"

Global Research wees er verder op dat Rusland een groot percentage van de olie- en gasstromen naar Europa controleert, en dat mocht de economische druk te groot worden voor Moskou, Poetin kan alleen besluiten de Europeanen volledig af te sluiten, die de economie van het continent zou vernietigen en tot massale dood zou leiden door bevriezing.

Maar Poetin zijn oorlogsinspanning met westerse dollars laten financieren, is even contraproductief als het de bedoeling is hem ertoe te brengen zijn invasie te stoppen.

Als deze hele aflevering iets laat zien, is het dit: de landen die de NAVO vormen, zijn in wezen gecastreerd door te vertrouwen op Russische energie, en Poetin wist dit voordat hij aanviel.

Bronnen zijn onder meer:

GlobalResearch.ca

NaturalNews.com

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...