dinsdag 15 maart 2022

Google "alternatief" DuckDuckGo is "Google Lite" geworden met de beslissing om sites te censureren over "desinformatie"

 Maandag 14 maart 2022 door: JD Heyes

Tags : verbodenBig TechGecensureerdCensuurzakelijke hypocrietmisleidingdisinfodesinformatiedowngradeDuckDuckGoGooglehuichelaarleugensverkeerde informatieprivacyopgetuigdRuslandRussische invasiezoekmachinetechnische reuzenOekraïne

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

5.390WEERGAVEN

 

(Natural News) Toen de afgelopen jaren Google, toen zoek- en technologie- kolos, zwaar naar links leunde en een volwaardige propagandist werd voor de diepe staat, schakelden steeds meer internetgebruikers over op DuckDuckGo als alternatief.

De laatste stelde zich voor als een 'gratis' platform en veel meer toegewijd aan het beschermen van de privacy van gebruikers, terwijl Google letterlijk elke kruimel van gebruikersactiviteit leegmaakt, zodat het internetsurfers kan targeten met advertenties en andere 'geselecteerde' inhoud.

But it appears as though the deep state has now infiltrated DuckDuckGo as well, as noted by an announcement from the search engine company this past week which said the platform will become “downgrading” — i.e., censoring — sites deemed to be pushing “disinformation.” As you know, “disinformation” is just code for shutting down sites publishing facts and views that have not been ‘approved’ by the powers that be.

Breitbart News has more:

In een recent Twitter-bericht kondigde de CEO van privacygerichte zoekmachine DuckDuckGo aan dat het bedrijf 'sites die verband houden met desinformatie' zou downranksceneren, wat al jaren een populaire tactiek is van Google om de toegang van gebruikers tot inhoud die het aanstootgevend acht, te verminderen.

Gabriel Weinberg, CEO van DuckDuckGo, tweette over de beslissing en verklaarde dat het een poging was om de Russische desinformatie online te verminderen.

"Zoals zoveel anderen ben ik misselijk van de Russische invasie van Oekraïne en de gigantische humanitaire crisis die het blijft veroorzaken. #StandWithUkraine?", verklaarde Weinberg, eraan toevoegend:" Bij DuckDuckGo hebben we zoekupdates uitgerold die sites down-rank geassocieerd met Russische desinformatie."

"Naast down-ranking sites die verband houden met desinformatie, plaatsen we ook vaak nieuwsmodules en informatieboxen bovenaan de DuckDuckGo-zoekresultaten (waar ze het meest worden gezien en geklikt) om kwaliteitsinformatie te markeren voor snel ontvouwende onderwerpen", vervolgde hij.


"De missie van DuckDuckGo is om eenvoudige privacybescherming voor iedereen toegankelijk te maken. Privacy is een mensenrecht en overstijgt de politiek, daarom gebruiken ongeveer 100 miljoen mensen over de hele wereld DuckDuckGo. (We hebben geen exacte telling omdat we mensen niet volgen.) ”Verklaarde Weinberg verder.

Onnodig te zeggen dat de aankondiging online werd bespot en bespot.


Als Weinberg deze enorme terugslag niet zag aankomen, heeft hij geen reden nog langer zaakvoerder te zijn van DuckDuckGo.

Bronnen zijn onder meer:

Breitbart.com

Disinfo.news

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...