vrijdag 15 april 2022

Kamerlid maakt gehakt van eurocraat Von der Leyen: ‘Hier past maar één reactie op en dat is: wegwezen!’

 

Ongekozen eurocraat Von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, lijkt maar één wens te hebben: verdere uitbreiding van de Europese Unie. Dat zei PVV-Kamerlid Vicky Maeijer deze week in de Tweede Kamer.

Mevrouw Von der Leyen heeft haar zinnen gezet op Oekraïne, een land waar corruptie welig tiert. Uitgerekend dit moment gebruikt ze om haar eigen agenda te pushen: meer Europese Unie, uitbreiding van de Europese Unie, zei Maeijer.

Onbezonnen en oerdomme uitspraken

Enkele weken terug sprak zij zich al uit voor toetreding van Oekraïne tot de EU, merkte het Kamerlid op. “Vorige week deed ze er tijdens een bezoek aan het land nog een schepje bovenop. Ze beloofde Oekraïne ook nog eens een versneld toetredingsproces.”

“De PVV wil uit de Europese Unie en zolang we er nog in zitten, zeker geen uitbreiding van die Unie, niet met Turkije en niet met Oekraïne,” zei Maeijer. “Namens wie sprak deze ongekozen eurocraat eigenlijk? Wie heeft haar het mandaat gegeven om aan de lopende band dit soort onbezonnen en oerdomme uitspraken te doen? Om iedere crisis aan te grijpen om ons weer een stapje verder de Verenigde Staten van Europa in te rommelen?”

Wegwezen

Het Kamerlid benadrukte dat de uitspraken van Von der Leyen niet in het Nederlands belang zijn. “Mevrouw de ongekozen eurocraat doet allemaal beloftes die ze niet kan en niet mag doen, en wat de PVV-fractie betreft past daar maar één reactie op en dat is: wegwezen, mevrouw Von der Leyen!”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...