vrijdag 15 april 2022

Waarom NOS stilletjes is gestopt met vermelding afzender raket die in Kramatorsk ‘onvoorstelbaar leed’ veroorzaakte

 

Afgelopen week schreven de media dat bij een Russische raketaanval op het treinstation van de Oekraïense stad Kramatorsk tientallen burgers om het leven waren gekomen. Politici spraken er schande van.

“Geschokt door het onvoorstelbare leed dat is veroorzaakt door de Russische raketaanval op het treinstation van Kramatorsk in Oekraïne, een plek waarvan duizenden het geweld probeerden te ontvluchten,” schreef premier Mark Rutte.

In het Italiaanse tv-programma TG La7 werd het serienummer getoond van de Tochka-U-raket die in de stad was neergekomen: Ш91579. Journalist Julia Kanin plaatste een screenshot van het serienummer op social media.

De raket was eigendom van het Oekraïense leger, schrijft de Italiaanse geograaf en geopolitiek wetenschapper Manlio Dinucci. Alleen het Oekraïense leger beschikt over Tochka-U-raketten, zeggen Kanin en Dinucci. Rusland heeft in 2019 de laatste gedeactiveerd. De volksrepublieken Donetsk en Loehansk hebben nooit Tochka-U-raketten gehad.

Stilletjes gestopt

De raket is afgevuurd door de 19e raketbrigade van het Oekraïense leger, die gestationeerd is in Dobropilia, op 45 kilometer van Kramatorsk, schrijft Dinucci.

“De NOS is stilletjes gestopt met vermelding van de afzender van de raket in Kramatorsk,” reageert onafhankelijk journalist Joost Niemoller. “Dit gebeurde nadat het serienummer op de raket bekend werd, en daarmee de bron van herkomst: Oekraïne.”



Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...