woensdag 25 mei 2022

Daar gaan we weer: ‘Apenpokkenvirus gemanipuleerd in biolab Wuhan’

 

In het biolab in Wuhan waar zogeheten gain of function-onderzoek naar coronavirussen zou zijn gedaan, lijkt hetzelfde onderzoek te zijn uitgevoerd naar apenpokken. Dat blijkt uit een studie in het tijdschrift Virologica Sinica.

De studie, gepubliceerd door het laboratorium in Wuhan, gaat over het manipuleren van het H7N9-virus om het dodelijker te maken, schrijft The National Pulse.

De studie is in februari gepubliceerd, slechts enkele maanden voor de internationale uitbraak van apenpokken, die inmiddels ook Nederland hebben bereikt.

Labvariant

Eerder suggereerde een bron binnen het Europese RIVM dat de variant die zich op dit moment verspreidt ‘een derde labvariant is met onbekende eigenschappen’ en dat boze tongen beweren dat ‘dit te maken heeft met Amerikaanse biologische activiteiten in Oekraïne’.

De Verenigde Staten hebben inmiddels 13 miljoen doses besteld van een vaccin tegen pokken en apenpokken. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat zomerfestivals en massabijeenkomsten de verspreiding van apenpokken mogelijk versnellen.

Quarantaine

België is het eerste land waar quarantainemaatregelen van kracht zijn tegen het virus. Ook de GGD vraagt mensen die in contact zijn geweest met of in de buurt zijn geweest van iemand die positief testte op het virus om tot drie weken in quarantaine te gaan. Bij zes mensen in Nederland zijn apenpokken vastgesteld, meldt het RIVM.

De volledige paper kan hieronder worden gelezen:

[Summit News]

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...