woensdag 25 mei 2022

SCHANDE: Op het WEF wordt gepleit voor ‘herijking’ van mensenrechten, en de Belgische vicepremier knikt instemmend

 

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos heeft één van de sprekers gepleit voor een ‘herijking’ van de vrijheid van meningsuiting om ‘internetgeweld’ en de ‘toenemende polarisatie’ aan te pakken.

“Overal neemt de polarisatie toe en alles voelt binair terwijl dat niet zo hoeft te zijn,” zei de Australische commissaris voor internetveiligheid Julie Inman Grant maandag.

Ik denk dus dat we moeten nadenken over een herijking van een hele reeks mensenrechten […], van de vrijheid van meningsuiting tot de vrijheid om vrij te zijn van internetgeweld. Of het recht op databescherming en het recht op kinderwaardigheid,” vervolgde Inman Grant.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Parodie

Naast haar zat de Belgische vicepremier Petra De Sutter (van GROEN!), die tijdens haar relaas instemmend knikte.

“Deze oproep in Davos om een einde te maken aan de online vrijheid van meningsuiting zoals we die kennen, dat is toch ook vast een parodie of niet?” vraagt Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

Afschaffen

“Wanneer de machtigste personen op aarde bij elkaar komen en zeggen dat ze een ‘herkalibratie’ van de vrijheid van meningsuiting willen, bedoelen ze dat ze de vrijheid van meningsuiting willen afschaffen. Voor uw bescherming natuurlijk…” zegt energieadviseur Simone Juffermans.

Voormalig Europarlementariër Lucas Hartong schrijft: “Recalibratie van mensenrechten. Toe maar!”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...