dinsdag 3 mei 2022

Is Zelensky corrupt? Hij vergaarde een persoonlijk fortuin van $ 850 miljoen in de jaren voor de oorlog met Rusland

Maandag 2 mei 2022 door: JD Heyes


Tags : corruptcorruptieHunter BidenJoe BidenKievnationale veiligheidoffshore rekeningenRuslandRussische agressieRussische invasieRussische beveiligingOekraïnecorruptie in OekraïneVladimir PutinVolodymyr Zelenskywereld oorlog

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

7.100WEERGAVEN


(Natural news) Het Westen heeft besloten dat het verhaal voor de oorlog in Oekraïne na de invasie van Rusland "Kiev Good, Moscow Bad" is, ongeacht wat de werkelijke situatie is en waarom president Vladimir Poetin in de eerste plaats een aanval lanceerde.

Poetin heeft gezegd dat hij zijn westerse buurman van nazi's wil bevrijden, en we weten dat er nazi's in Oekraïne bestaan omdat een hele militaire eenheid - het Azov-bataljon – vol met neonazi' ‘s staat

Hij heeft ook gezegd dat het feit dat Oekraïne meer en meer op weg is naar de NAVO en het Westen een nationale veiligheidskwestie is voor hem en Rusland - net zoals het voor de VS zou zijn als Mexico zou proberen over te stappen op een door Rusland of China geleide veiligheidsalliantie. En hij bracht het grootste deel van de jaren 2000 door met pogingen om dichter bij het Westen en zijn instellingen te komen, echter alleen om afgewezen te worden en te zien hoe voormalige Sovjet-satellietlanden wel naar de NAVO trokken.

Poetin is niet 'gek' en hij is geen 'gek' - hij maakt zich legitieme zorgen over de veiligheid en beveiliging van zijn land.

Evenzo is de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ook geen heilige. Voor de oorlog, werd zijn land gezien als een van de meest corrupte van Europa - en tenslotte, laten we niet vergeten dat een groot Oekraïens energiebedrijf Hunter Biden miljoenen dollars heeft betaald, een advocaat zonder enige ervaring met energiebedrijven, om in de raad van bestuur te zitten (zodat ze Joe Biden konden ontmoeten, de toenmalige vice-president die heel handig een paar jaar later president werd).

En nu stellen anderen in Europa legitieme vragen over hoe deze voormalige komische acteur in zo'n korte tijd een fortuin van ongeveer $ 850 miljoen zou kunnen vergaren.

De site Europa Reloaded merkt op: "Vorig jaar onthulde een Pandora Papers-lek dat Zelensky, die campagne voerde met beloften om het systeem van oligarchische controle en corruptie in Oekraïne te ‘breken’ (OpM.: voor zover wij weten, is net het tegenovergestelde gebeurd), zette een spinnenweb van offshore-bedrijven op in 2012. Het kantoor van Zelensky rechtvaardigde deze zet door te zeggen dat ze een vorm van 'bescherming' waren tegen de voormalige president Viktor Janoekovitsj.

“Zelensky heeft een fortuin: verschillende schattingen schatten zijn vermogen op ongeveer $ 850 miljoen. Hij vergaarde het meeste nadat hij als president was aangetreden. Waar komt het geld vandaan?? En nog belangrijker, waar gaat het heen?”, vroeg het (FvD) Forum voor Democratie, een Nederlandse politieke organisatie, op Twitter.

  Video Link: https://twitter.com/fvdemocratie/status/1518534232397787138/photo/1

De Nederlandse hardline Eurosceptische partij heeft Zelensky veroordeeld omdat deze met het Nederlandse parlement heeft gesproken en om hulp heeft verzocht bij zijn inspanningen om zich te verdedigen tegen Russische agressie. De groep beweerde dat de toespraak een schending was van bijna twee eeuwen traditie die buitenlandse staatshoofden verbood om rechtstreeks Nederlandse wetgevers in de kamer aan te spreken. Ook heeft de partij kritiek geuit op 'Zelensky' wegens het verbieden van politieke partijen, waaronder de belangrijkste oppositiepartij, en het sluiten van tv-kanalen die kritiek hebben op zijn regime."

Europe Reloaded voegde nog toe: “Ilya Kiva, een Oekraïense oppositiewetgever die vorige maand zijn mandaat werd afgenomen, beweert dat ‘honderden miljoenen dollars’ worden overgemaakt naar rekeningen die worden gecontroleerd door het kantoor van de president, waar ze worden geplunderd, niet alleen door Zelensky en zijn staf, maar door ‘westerse politici die smeergeld krijgen voor hun [landen'] bijstand.‘Kiva heeft gesuggereerd dat de winst van Zelensky onlangs is gestegen naar ongeveer‘ $ 100 miljoen per maand."

De site merkte ook op dat Zelensky en zijn familie offshore-rekeningen en financiële belangen hebben in het televisie-entertainmentbedrijf Kvartal 95, dat hij in 2003 mede oprichtte, evenals "een belang van 25 procent in de Maltex Multicapital Corp., een belastingopvangcentrum op de Britse Maagdeneilanden, via een apart in Belize geregistreerd shell-bedrijf, Film Heritage, volgens het Organised Crime and Corruption Reporting Project."

Kortom, het lijkt erop dat Zelensky net zo vies is als de meeste andere Oekraïense politici die hun landgenoten afzetten.

Waarom dan zou deze man onze onze financiële en militaire steun verdienen?

Bronnen zijn onder meer:

EuropeReloaded.com

NaturalNews.com

https://www.naturalnews.com/2022-05-02-zelensky-amassed-850m-personal-fortune-before-war.html

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...