zaterdag 18 juni 2022

‘Onverklaarbare’ overlijdenspiek Portugal, oversterfte rijst pan uit in Zuid-Korea en Hongkong

 

In 2020 en 2021, op het hoogtepunt van de ‘pandemie’, was de sterfte in Portugal in juni relatief laag. Dit jaar zijn er echter al dagen geweest met meer dan 300 sterfgevallen. Er zat zelfs een dag tussen met 362 overlijdens. Gemiddeld overlijden er in Portugal in juni tussen de 250 en 300 mensen per dag.

De oversterfte onder ouderen bedroeg maar liefst 42 procent, meldde Página Um. Er is dit jaar nog geen dag geweest in juni met minder dan 300 sterfgevallen. Het aantal sterfgevallen ligt 25 procent hoger, maar dat is niet het gevolg van Covid-19.

“Portugal: hoogste vaccinatiegraad van Europa, of iets in die geest. Toch oversterfte. Tja,” reageert neuroloog Jan Bonte.

Forse oversterfte

Ook elders in de wereld is sprake van forse oversterfte. In Zuid-Korea is bijvoorbeeld 90 procent van de ouderen gevaccineerd en toch schieten de oversterftecijfers omhoog.

In Zuid-Korea deed zich in februari een ‘corona-uitbraak’ voor. Op dat moment was 86 procent van de bevolking volledig gevaccineerd en 90 procent van de 80-plussers. In februari piekte ook de oversterfte. Eind maart was de sterfte maar liefst 67 procent hoger dan gebruikelijk. Ook in Hongkong rijst de oversterfte de pan uit:


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...