woensdag 8 juni 2022

Sterftecijfer vliegt omhoog in Europese landen & Australië met hoge vaccinatiegraad: ‘Extreem ongewoon’

 


Slechts enkele maanden na een enorme en onverklaarbare stijging van het aantal sterfgevallen in de herfst van 2021, hebben veel West-Europese landen nu opnieuw te maken met een sterftepiek.

In sommige landen worden ruim 15 procent meer sterfgevallen geregistreerd dan gebruikelijk. Dat is extreem ongewoon, aangezien demografen hadden verwacht dat de sterfte juist zou afnemen, schrijft voormalig New York Times-verslaggever Alex Berenson op Substack.

De lentepiek valt samen met de boosterronde. Het is dan ook niet verrassend dat nu vooral ouderen sterven, aangezien zij als eerste een derde prik kregen aangeboden, zegt hij.

Hoogste aantal in 40 jaar

De pieken doen zich voor in landen waar het coronavirus opflakkert, zoals in Portugal, maar ook in landen waar nauwelijks gevallen worden gemeld, waaronder Engeland. In Engeland en Wales zijn in de afgelopen vier weken 45.950 overlijdens geregistreerd. Het vijfjaarlijks gemiddelde komt uit op 39.716. Dat komt neer op 6000 extra sterfgevallen, oftewel een toename van 16 procent, becijferde Berenson.

Portugal noteerde afgelopen maand 10.315 sterfgevallen, het hoogste aantal voor de maand mei in 40 jaar, en 16,3 procent boven het vijfjaarlijks gemiddelde.

In Nederland zijn in april ook ongeveer 15 procent meer sterfgevallen gemeld. De piek is niet veroorzaakt door corona, aangezien in april slechts enkele coronadoden per dag werden geregistreerd.

Enorme toename

In Nederlandse verzorgingstehuizen stierven in april ongeveer 25 procent meer bewoners dan normaal, een enorme toename, schrijft Berenson. In Spanje bedroeg de oversterfte in mei 12 procent en in Duitsland zeven procent in april en mei.

Gedetailleerde gegevens over de doodsoorzaak zijn nog niet beschikbaar. Het linken van overlijdens aan mRNA-prikken die maanden geleden zijn gezet, zal extreem moeilijk worden, aldus Berenson.

Wel wordt er een duidelijk patroon zichtbaar: na elke vaccinatieronde volgt een sterftepiek. “De massavaccinatiecampagne tegen corona begint en maanden later volgt de sterfte.”

Verontrustende trend: in Australië, waar bijna iedereen gevaccineerd is , piekt de sterfte

In Australië stijgt het aantal sterfgevallen in rap tempo. De sterftepiek valt samen met de mRNA-vaccinatiecampagne, schrijft voormalig New York Times-verslaggever Alex Berenson op Substack.

De Australische overheid liet eind vorige maand weten dat er in 2022 bijna 21 procent meer mensen zijn overleden dan verwacht. Als je de coronasterfgevallen niet meerekent, ligt het aantal sterfgevallen nog altijd meer dan 10 procent hoger dan normaal, aldus Berenson.

In de Australische deelstaat Victoria zijn volgens de overheid in vergelijking met 2020 en 2021 zo’n 27 procent meer mensen gestorven. Het patroon is verontrustend, omdat de sterfte tijdens de coronapandemie niet aanzienlijk is toegenomen, terwijl de vaccinatiegraad in het land tot de hoogste in de wereld behoort, zegt hij.

Cognitieve achteruitgang

In New South Wales, de grootste deelstaat van het land, is bijvoorbeeld 95 procent van de 16-plussers gevaccineerd. 64 procent van de bevolking is geboosterd. Opvallend genoeg stierven er vooral veel mensen aan diabetes en dementie.

Berenson wijst erop dat uit diverse onderzoeken is gebleken dat oudere mensen na mRNA-prikken een cognitieve achteruitgang kunnen ervaren, met name na de tweede prik of de booster.

Slechts twee ongevaccineerd

Ook opmerkelijk is dat de coronasterfte in Australië dit jaar flink is gestegen. De coronasterfte is nu veel hoger dan 2020, toen er nog niet werd gevaccineerd. Australië heeft per hoofd van de bevolking een aanzienlijk hoger dagelijks dodental dan de Verenigde Staten, schrijft Berenson.

New South Wales meldde dat van de 98 mensen die in de laatste week van mei zijn overleden met corona, 82 gevaccineerd waren. 64 van hen hadden tenminste één booster gehaald. Nog opmerkelijker: van de 41 mensen die op de ic belandden, waren slechts twee ongevaccineerd.

Ironisch genoeg zei Bill Gates in februari: “Als ieder land doet wat Australië heeft gedaan, kunnen we de volgende pandemie voorkomen.”



Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...