vrijdag 29 juli 2022

Harde kritiek op Rutte: ‘Wat jij doet met de boeren is onacceptabel, heel Nederland weet dat’


Premier Rutte schreef donderdagochtend op Twitter dat de protestacties van ‘een kleine groep boeren’ onacceptabel zijn. “Anderen moedwillig in gevaar brengen, onze infrastructuur beschadigen en mensen bedreigen die helpen opruimen, gaat alle perken te buiten,” zei Rutte. “Doe aangifte bij bedreiging.”

De premier zei ook dat ‘deze levensgevaarlijke acties moeten stoppen’. Er zijn volgens hem genoeg andere mogelijkheden om binnen de wet je onvrede te uiten.

Hij krijgt veel kritiek. “Nee Rutte. Wat jij doet met de boeren is onacceptabel. Heel Nederland weet dat,” reageert journalist Joost Niemoller.

Ons land wordt helemaal kapotgemaakt

“Klaus ‘Darth Vader’ Schwab zal tevreden zijn: Young Global Leaders, zoals Rutte en nu ook Trudeau, stellen alles in het werk om de boeren te slopen en The Great Reset door te drukken. Eat bugs!” schrijft FVD-kopman Thierry Baudet. “Maar ik heb nieuws: het gaat ze niet lukken!”

“Het kabinet-Rutte 4 is een gevaar voor Nederland,” stelt PVV-leider Geert Wilders. “Boeren, koopkracht, soevereiniteit, veiligheid, zorg, pensioenen, alles gaat eraan. Logisch en terecht dat mensen die in hun bestaanszekerheid worden bedreigd steeds meer in opstand komen. Ons land wordt helemaal kapotgemaakt.”

Niet beschikbaar

Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) stelt: “Rutte is de trekpop van de grote voedselmultinationals met een smerige rol van de Rabobank en het WNF. Steun de boeren! Stop de dictatuur!”

In plaats van mee te gaan in de hetze tegen de boeren en hun protestacties, vraag je eens af: wat zou jij doen als je levenswerk je wordt afgepakt? Beeld je de machteloosheid eens in. Afschuwelijk. De boeren verdienen onze steun, aldus rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Rutte is overigens niet beschikbaar voor een interview vanwege ‘vakantie’. Ook vicepremier Kaag, minister Yesilgoz en minister Van der Wal zijn niet beschikbaar.


Niemoller: “Voor de boeren geen vakantie. Voor het kabinet wel.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...