zaterdag 23 juli 2022

Kritiek op besluit WHO om apenpokken uit te roepen tot internationaal gevaar volksgezondheid: ‘Absurditeit ten top’

 



De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de apenpokkenuitbraak uitgeroepen tot internationaal gevaar voor de volksgezondheid. Dat is het hoogste waarschuwingsniveau. Volgens de WHO is er sprake van een ‘uitzonderlijke situatie’.

Landen bepalen zelf of er actie wordt ondernomen. Een meerderheid van het WHO-noodcomité vond de noodtoestand niet nodig. WHO-baas Tedros vond echter van wel en hakte de knoop door.

Er zijn zo’n 16.000 apenpokkengevallen vastgesteld in 71 landen. Er zijn vijf mensen overleden met apenpokken. Het vaccineren begint maandag.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Laten we ons nog een keer voor de gek houden?

Er is veel kritiek op het besluit van de WHO om de uitbraak uit te roepen tot internationaal gevaar voor de volksgezondheid. “Het apenpokkenvirus is misschien vervelend, maar helemaal niet dodelijk,” stelt BVNL, de partij van Wybren van Haga. “Absurditeit ten top.”

“De WHO die alles in de gaten houdt en nu weer om gecoördineerde actie vraagt, geeft mij een ietwat claustrofobisch gevoel,” schrijft Europarlementariër Dorien Rookmaker. “Hoe kan ik de WHO negeren?”

Emile Ratelband vraagt: “Jongens, laten we ons nog een keer voor de gek houden?”

Waar is de WHO anders voor

“Tuurlijk joh,” reageert wetenschapper Marc Jacobs. “Waar is de WHO anders voor…”

“Wie/wat is gevaarlijker? Tedros of wat apenpokken? Pas als Tedros dodelijk is geveld door de apenpokken wil ik mijn mening wellicht heroverwegen,” aldus schrijver Rients Hofstra.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...