zaterdag 23 juli 2022

Aantal ‘coronadoden’ Nieuw-Zeeland stijgt naar recordhoogte: ‘Doet ernstige vragen rijzen’

 

In Nieuw-Zeeland heeft het aantal ‘coronadoden’ een recordhoogte bereikt. Het sterftecijfer ligt in het land twee keer zo hoog als in Groot-Brittannië en vier keer zo hoog als in de Verenigde Staten.

Daarnaast zijn er vorige week 64.780 ‘coronagevallen’ geregistreerd. De autoriteiten zeggen dat het werkelijke aantal mogelijk nog een stuk hoger ligt. Meer dan 80 procent van de Nieuw-Zeelanders is dubbel gevaccineerd.

Ernstige vragen

Begin dit jaar schoot de coronasterfte in Nieuw-Zeeland omhoog. De sterfte daalde vervolgens licht, om deze maand verder door te stijgen. Vorige week stierven iedere dag vijf mensen per miljoen Nieuw-Zeelanders, in maart waren dat er nog 3,68.

Het hoge aantal sterfgevallen in combinatie met de hoge vaccinatiegraad en de mildheid van omikron doet ernstige vragen rijzen over de effectiviteit van vaccinatie, schrijft Will Jones voor The Daily Sceptic.

Teken dat ‘het vaccin doet wat het moet doen’

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern zei begin dit jaar tegenover de pers dat mensen zich in andere landen sneller hebben laten boosteren toen de omikronvariant zich verspreidde. Als omikron zich eenmaal in een bepaald gebied verspreidt, ‘is het al te laat’ om ‘volledig te profiteren’ van het vaccin. “Dus wacht niet langer. Haal hem vandaag nog,” aldus Ardern.

De bijwerkingen van de vaccins zijn volgens Ardern een teken dat ‘het vaccin doet wat het moet doen’.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...