dinsdag 13 september 2022

Gaswinning: Pieter Omtzigt waarschuwt voor ‘stille en ongekende ramp’

De gaswinning in Nederland bedraagt 19,1 miljard kuub per jaar. Daarvan wordt 17,5 miljard kuub per jaar verkocht aan buitenlandse partijen. Ofwel 90 procent van al onze gaswinning is al aan het buitenland verkocht voordat het uit de grond gehaald is dit jaar, constateert Kamerlid Pieter Omtzigt.

Hij ontdekte dat de contracten geheim zijn. “Waarom eigenlijk? Ik wil als parlementariër kunnen controleren wat er met onze eigen delfstoffen gebeurt, zeker nu er grote schaarste en armoede heerst bij Nederlandse gezinnen.”

Enorme problemen

Omtzigt merkt op dat Nederlandse huishoudens het meest voor gas en elektriciteit in heel Europa betalen, 50 procent meer dan Duitse en Belgische consumenten. “Hoe kan dat terwijl wij ons gas aan België en Duitsland verkocht hebben?”

Het Kamerlid voorziet dat de problemen zonder steun binnen weken en maanden enorm worden. Hij spreekt van ‘een stille en ongekende ramp’.

Dit ‘probleem’ wordt kunstmatig gecreëerd

Omtzigt krijgt bijval van Kamerlid Wybren van Haga. “Goed punt. Nederland haalt zo’n 19 miljard kuub aan gas uit eigen bodem, maar gebruikt hier zelf maar 10 procent van. De overige 90 procent gaat naar het buitenland, waar de prijzen voor gas ook nog eens veel lager zijn.” Hij pleit voor het heropenen van het Groninger gasveld.

Anthony Stabourlos, voorzitter van de Belgische partij Relego, reageert: “Nederland exporteert 90 procent van haar eigen gas. 90 procent! Hoe bedoel je gastekort? Dit ‘probleem’ wordt kunstmatig gecreëerd en in stand gehouden. Schaarste is een hoax én een middel om de agenda, middels destabilisering, door te drukken. Stop globalisme!”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...