maandag 26 september 2022

Website WEF: corona was een test, de volgende stap is een persoonlijk CO2-budget


Afgelopen week schreven we dat het World Economic Forum (WEF) lovend is over het feit dat miljarden mensen zich aan de maatregelen hebben gehouden die zijn ingesteld als gevolg van de lockdowns. In een artikel op de website van het WEF wordt gesuggereerd dat mensen hetzelfde zouden doen als er maatregelen worden ingevoerd onder het mom van de klimaataanpak.

Het onderwerp van het artikel is het overtuigen van mensen om een ‘persoonlijk CO2-budget’ in te voeren, aangezien dergelijke Orwelliaanse programma’s tot dusver grotendeels onsuccesvol zijn gebleken.

Door verbeteringen op het gebied van tracking- en surveillancetechnologie kan ‘politieke weerstand’ tegen dergelijke programma’s worden weggenomen, valt te lezen in het stuk.

Complottheorie?

“Covid-19 was een test met als uitkomst dat mensen onvoorstelbare vrijheidsbeperkingen blijken te accepteren,” schrijft Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) op Twitter. “De volgende stap is een persoonlijk CO2-budget.”

“Complottheorie?” Nou, het staat vrijwel letterlijk op de site van het WEF zelf,” zegt Van Meijeren.

Met behulp van zo’n CO2-budget wil men toewerken naar een toekomst waarin steden ‘slim en duurzaam’ zijn.

Tips

In het artikel wordt erop gewezen dat er tal van apps en programma’s zijn die je inzage geven in je CO2-voetafdruk. Er wordt een voorbeeld gegeven waarbij iemand 17,4 ton CO2 per jaar ‘uitstoot’. De uitstoot is onderverdeeld in vier categorieën: leefstijl, voedsel, vervoer en energieverbruik.

Er worden ook tips gegeven om je voetafdruk te verkleinen, zoals minder werken of vegetarisch eten. Ja, echt.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...