maandag 26 september 2022

Lovende woorden voor speech Giorgia Meloni: ‘Ze vat het perfect samen’


Het rechtse blok onder leiding van Giorgia Meloni staat bij de parlementsverkiezingen in Italië op winst. Met 90 procent van de stemmen geteld, staat het blok op 43 procent, en dat is voldoende voor het vormen van een regering.

Op social media circuleert een speech die Meloni eerder gaf. “Waarom is het gezin een vijand? Waarom is het gezin zo beangstigend? Er is maar één antwoord op deze vragen. Omdat het definieert wie wij zijn. Het is onze identiteit. Alles wat ons definieert, is nu een vijand voor diegenen die willen dat wij geen identiteit meer hebben en simpelweg consumptieslaven zijn,” zei ze.

“Ik mag me niet identificeren als Italiaan, christen, vrouw, moeder. Nee, ik moet burger x, gender x, ouder 1, ouder 2 zijn. Ik moet een nummer zijn. Als ik slechts een nummer ben, en niet langer een identiteit heb, ben ik de perfecte slaaf voor de financiële speculanten. De perfecte consument,” aldus Meloni.

“Nooit zullen we ons als slaven laten overleveren aan financiële speculanten,” vervolgde ze. “Dat is onze missie.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Gevaar

De speech maakt in zowel binnen- als buitenland veel los. “Wat een fantastische uitslag in Italië. En voor de mensen die zich afvragen waarom grote winnaar Meloni in de media weggezet wordt als extreemrechts, luister de speech en je ziet meteen waarom ze een gevaar is voor het establishment,” reageert journalist Annelies Strikkers.

“Wie wil weten wat de standpunten zijn van Meloni: hier spreekt ze zelf. Zo ziet het politieke midden eruit. Het oude normaal. Wat maar weer aantoont hoe uiterst extreemlinks radicaal ziekelijk VVD, D666, CU en CDA inmiddels zijn,” aldus Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD).

(Video verwijderd? Klik hier...)

Geen wonder

“Wat een speech! Wat een vrouw!” schrijft het Vlaamse parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang). “De passie en eruditie waarmee Giorgia Meloni hier de spijker keihard op de kop slaat, is even inspirerend als ontroerend. Geen wonder dat de mainstream media en politici zo radeloos en redeloos reageren en haar framen als ‘extreemrechts’!”

De Australische senator Malcolm Roberts twittert: “Wow. De nieuwe premier van Italië vat het perfect samen. Geen wonder dat de elites en het establishment niet willen dat zij slaagt.”

De Amerikaanse senator Ted Cruz zegt simpelweg: “Spectaculair.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...