zondag 13 november 2022

Wat een bedrog! Reeds 30 (!) gastankers geparkeerd voor de Europese kusten

 9 November, 2022

15561  26

        Foto: Tanker met vloeibaar gas © sakhmedia / freepik

Het winstbejag met onze energieprijzen is voor iedereen zichtbaar, vlak voor de Europese kusten – en niemand doet er iets aan: reeds 30 gigantische tankers met vloeibaar aardgas meren niet aan bij de los-terminals om de prijs van aardgas in de EU-landen niet te laten dalen, schrijft Exxpress.at.

 Steeds weer horen wij Europeanen dezelfde verklaringen: Vladimir Poetin is de schuldige van de hoge gasprijzen (hoewel zijn energiebedrijf Gazprom via een pijpleiding even goedkoop en milieuvriendelijk als altijd gas aan onder meer Oostenrijk blijft leveren). Maar nu wordt het steeds duidelijker wie onze energiekosten doet exploderen: het zijn speculanten die absoluut niet toestaan dat er meer aanbod op de Europese markt komt – omdat dit extra aanbod van gas natuurlijk onmiddellijk de aardgasprijzen op de energiebeurzen verder zou doen kelderen.

Er drijven bijvoorbeeld al 30 gigantische LNG-tankers voor de Europese kusten – deze reuzen hebben tot 150.000 kubieke meter vloeibaar aardgas (LNG) aan boord; één lading kan 65.000 huishoudens een heel jaar lang van gas voorzien. Wij Europeanen worden momenteel dus beroofd van een hoeveelheid aardgas voor 1,95 miljoen gezinnen. Opzettelijk, gewoon uit hebzucht.

Wachten op betere tijden

In ieder geval is de LNG-markt uiterst dynamisch. Reders zijn op zoek naar de markt met de beste winst. Als de prijzen in Azië bijvoorbeeld hoger zijn dan in Europa, keren de schepen gewoon om en zijn ze weg. De belangrijkste leveranciers – vooral de VS en Qatar – hebben de snelheid van het transport naar Europa aanzienlijk verlaagd vanwege de dalende gasprijzen en wachten liever op open zee op betere tijden. En dat ondanks de enorme energiebedragen die dergelijke schepen verslinden. Zo kostte het charteren van individuele LNG-tankers voor de reis over de Atlantische Oceaan eind oktober 400.000 euro – per dag!


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/wat-een-bedrog-reeds-30-gastankers-geparkeerd-voor-de-europese-kusten/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...