zondag 18 december 2022

De verontrustende waarheid over digitaal geld in 2 minuten


Minister van FinanciĆ«n (Nl) Sigrid Kaag zei onlangs dat de digitale euro er voorlopig nog niet is. Volgens haar zijn er nog geen besluiten genomen over de invoering van digitaal geld.

Autoritaire controle over je geld is niet ver weg, waarschuwt de populaire Australische YouTuber Sorelle Amore. In China kan de overheid al bepalen waar burgers hun geld aan mogen uitgeven.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Bijna de helft

De afgelopen jaren heeft de Chinese overheid ervoor gezorgd dat miljoenen mensen bijvoorbeeld geen treinkaartjes, paspoorten of luxegoederen meer kunnen kopen. Dat is het gevolg van het strenge sociaalkredietsysteem dat in China van kracht is. Daarbij worden de identiteit en de acties van Chinezen gekoppeld aan hun bankrekening.

Het systeem trekt de aandacht van andere landen, zoals Zweden, Zuid-Afrika en Canada, waar wordt geƫxperimenteerd met programmeerbaar geld. Sterker nog: bijna de helft van alle landen ter wereld is bezig met digitaal geld. Het maakt dus niet uit waar je woont, deze technologie zal waarschijnlijk over slechts enkele jaren werkelijkheid zijn, zegt Sorelle Amore.

Afgeschreven

Het plan is om programmeerbaar geld te koppelen aan je CO2-budget. Als je meer verbruikt dan toegestaan, moet je bijbetalen. Heb je deze maand te vaak de auto gepakt of te veel vlees gekocht? Dan krijg je aan het einde van de maand een rekening van de overheid.

En aangezien je CO2-uitstoot wordt gemonitord via het digitale geld van de overheid, is er geen manier waarop je kunt verbergen hoeveel CO2 je uitstoot. En aangezien het geld geprogrammeerd kan worden, hoeft de overheid je niet eens een rekening te sturen. Het bedrag wordt gewoon afgeschreven van je rekening.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...