vrijdag 30 december 2022

Grootste uitvaartverzorger van Nederland ‘zet alle zeilen bij’ en ‘zit aan de limiet’


In de maand december ligt het aantal meldingen van overlijden 25 procent hoger dan normaal. Dat heeft Dela, de grootste uitvaartverzorger van Nederland, bekendgemaakt.

Sinds juni dit jaar is het aantal overlijdens 5 tot 10 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Er sterven vooral meer 65-plussers.

“De drukte blijft en neemt zelfs overal toe. Dat vraagt echt heel veel van onze mensen, we zetten alle zeilen bij, maar wij zitten aan de limiet van wat wij van hen mogen vragen,” aldus directeur Edzo Doeve.

Niks aan de hand, gewoon doorlopen

Hij heeft zelf geen idee wat de oorzaak van de oversterfte is. “Uitvaartondernemers mogen en willen dit niet registreren.” Nederland kampt al maanden met een forse oversterfte. Het onderzoek hiernaar verloopt zeer moeizaam.

“Niks aan de hand, gewoon doorlopen. Als je nog leeft,” reageert Peter Vlemmix, mediadirecteur van Ongehoord Nederland.

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons zegt: “Er sterven onverklaarbaar veel mensen, maar het blijft doodstil in Den Haag. Hoe dan? Zijn dat mindere mensen dan coronadoden?”

Vloedgolf

“Het is werkelijk hilarisch aan het worden: de aanwijzingen voor wereldwijde massieve vaccinatieschade buitelen als een vloedgolf van alle kanten en uit alle hoeken – verzekeringsdata, ambulanceritten, obductiestudies, oversterfte – over ons heen, maar de media blijven muisstil,” voegt Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) toe.

Verzekeringsanalist Josh Stirling laat zien dat de sterfte in gebieden met een hoge vaccinatiegraad 15 procent hoger ligt in vergelijking met 2021. Hoe meer prikken er in een gebied worden toegediend, hoe hoger het sterftecijfer.

Gepensioneerd statisticus Herman Steigstra nam de oversterfte in 15 Europese landen onder de loep. Ook hij komt tot de slotsom: hoe meer gevaccineerd, hoe meer oversterfte.


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...