vrijdag 13 januari 2023

Plots vallen er 19 procent meer doden in België, en aan corona ligt het niet!

December kende 19 procent meer sterfgevallen. © Getty Images

Plots vallen er 19 procent meer doden in ons land, en aan corona ligt het niet: wat is er aan de hand?

Van begin december tot Kerstmis stierven in ons land 9.294 mensen. Dat is gemiddeld 19 procent meer dan in andere decembermaanden, in jaren zonder corona welteverstaan. Maar in tegenstelling tot de vorige jaren heeft corona er deze keer niets mee te maken. Wat dan wel? Griep, RSV of zelfs fijn stof? Sciensano zoekt mee naar de oorzaak van de plotse oversterfte.

Marc Coppens 13-01-23, 06:00  HLN.be 13/01/2023

In HlN.be van 13/01/2023 of via de mainstream media (MSM) - berichtgeving verscheen een artikel over de oversterfte in België. 

Ten eerste toch verwonderlijk dat dit in de MSM in België vermeld wordt. 

Ten tweede, plots vallen er (naargelang de interpretatie van Sciensano) tussen de 14 % en de 19% meer doden in ons land in december 2022.  Bij begrafenisondernemers en crematoria is het dan ook opvallend druk geweest de voorbije weken.

Men vraagt zich nu af wat er toch wel aan de hand zou zijn?

Volgens het Belgisch Statistiekbureau Statbel waren er van begin december tot en met Kerstmis 9.294 sterfgevallen. Dat zijn er minder dan de 9.331 van in 2021 en de 9.798 van 2020, maar wel 17,6% meer dan in 2019 en zelfs 18,6% meer dan in 2018. Vergeleken met het decembergemiddelde gemeten tussen 2009 en 2018, telt 2022 zelfs 19% meer sterfgevallen.  Volgens Sciensano zit het aantal oversterfte wel eerder rond de 14%, waarbij de oversterfte zich vooral concentreerde in de voorlaatste week van het jaar. 

Maar aan Corona ligt het niet want volgens Stabel waren er maar 222 sterfgevallen tussen 1/12 en kerst 2022 die te wijten waren aan Corona. 

Als corona de oversterfte niet verklaart, wat dan wel?

Bij Sciensano kunnen ze er niet precies de vinger op te leggen.  Sciensano noemt niettemin de griep als mogelijke oorzaak van de oversterfte. De laatste weken van december woedde er tegelijk een RSV-epidemie en een griepepidemie. Het is wel eerder uitzonderlijk dat mensen rechtstreeks aan griep overlijden.

In 2013 waren het er 147 maar in de meeste andere jaren zijn het er tussen 50 en 100. “Het is geweten dat griep, maar ook andere luchtwegaandoeningen zoals Covid-19 en RSV een risicofactor vormen voor overlijden, vooral bij ouderen”, zegt Sciensano.

Maar dan zijn dit ook maar een paar honderd sterfgevallen.

Dit verklaart nog altijd niet de getallen van de oversterfte.

Dus zegt Sciensano dat het ook kan liggen aan het fijnstof en de koudeprik!  Naast griep is de koudeprik van december volgens hen mogelijk een nog belangrijkere verklaring voor de oversterfte.

Van 8 tot 18 december (10 dagen) werden in het hele land vriestemperaturen opgetekend en

tussen 15 en 18 december (3 dagen)  hing er ontzettend veel fijnstof in de lucht.

Dus, lees goed, 10 dagen vrieskou en 3 dagen fijnstof zou dan de reden zijn voor de oversterfte?!  

Wie gelooft dat nu?

Niet alleen in ons land wordt oversterfte in december gerapporteerd, in Nederland ligt het aantal nog veel hoger en is zelfs sprake van een kwart meer overlijdens. “De bevolkingspiramide in de West-Europese landen is vrij vergelijkbaar”, zegt Sciensano. “België en Nederland hebben allebei een oudere populatie. De oudere leeftijdscategorieën zijn gevoeliger voor de risicofactoren die oversterfte in de hand werken.

Maar er is meer aan de hand

Kijk eens naar de oversterftecijfers per leeftijdscategorie.

Het zijn niet enkel de ouderen waar het probleem zich voordoet. Er is ook een opvallende oversterfte bij gewone volwassenen en opvallend veel te jonge mensen sterven plots.

En niet alleen vorige maand, het is al meer dan een jaar aan de gang. Maar blijkbaar is dit Sciensano ontgaan of vind de overheid dat niet alarmerend.

Wij dachten even om onderstaande quote te publiceren bij de reakties op dit artikel van HLN, maar dit was buiten de censuur van het officiële narratief gerekend.  Onze reactie werd dan ook NIET geplaatst?!

Hierbij onze kleine door HLN gecensureerde bijdrage:

 

En waarom denkt niemand aan de Covid-19 vaccinatieschade?  Alle landen met een hoge vaccinatiegraad, krijgen te maken met een grote oversterfte

Te wijten aan het feit dat onze natuurlijke immuniteit door de covid-vaccins (inclusief de Boosters) buiten werking wordt gesteld. 

En dan krijg je te maken met oversterfte (in alle leeftijdsgroepen).  Denk aan hart- en vaatziekten, hevig uitbrekende kankers, neurologische oorzaken enz…

Er zijn wetenschappelijke onderzoeken te over die dit bevestigen.

Maar wat baten kaars en bril als de uil niet zien wil !               

Michel & Mathieu   

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...