dinsdag 3 januari 2023

Uiterst merkwaardige uitspraak in zaak rond microbioloog Erasmus MC


Microbioloog Rogier Louwen van het Erasmus MC, bekend van onder meer Ernst Kuipers en Marion Koopmans, stelde na uitgebreid laboratoriumonderzoek vast dat de PCR-test zoals die nu wordt gebruikt ‘zinloos’ is. Publicatie van zijn onderzoek werd tegengewerkt en Louwen werd bovendien ontslagen.

Louwen, universitair docent en 22 jaar in dienst bij het Erasmus MC, besloot met een aantal collega’s in het lab te testen wat een ‘positieve’ PCR-test betekent. Hij toonde aan dat de test niet alleen positief aanslaat op stukjes SARS-CoV-2, maar ook op de aanwezigheid van andere virussen, bacteriën en zelfs menselijk DNA.

Hij slaagde er niet in deze belangwekkende resultaten gepubliceerd te krijgen. Dat had volgens hem te maken met actieve ‘tegenwerking’. In juni werd Louwen, die zich ook kritisch uitsprak over de vaccinaties, op staande voet ontslagen.

Vreemd genoeg

Op 23 november vocht hij zijn ontslag aan voor de rechter. Zijn advocaat betoogde dat de vrijheid van meningsuiting een werknemer zou moeten beschermen tegen de mening van de werkgever en dat de aard van een onderzoek dus niet aanleiding mag zijn voor ontslag.

De rechter deed op 21 december uitspraak. Louwen werd op kerstavond op de hoogte gebracht. Met een boete die het Erasmus MC bovenop het ontslag had geëist, ging de rechter niet akkoord. Vreemd genoeg kende de rechter het ontslag op staande voet wel toe, terwijl in het vonnis valt te lezen: “De kantonrechter […] verstaat dat de voorwaarde waaronder Erasmus MC het ontbindingsverzoek heeft gedaan, niet is vervuld.”

Het gekke is dat het ontslag is blijven staan

“Ik ben ontslagen op staande voet vanwege ernstig verwijtbaar handelen, en dat heeft dan met name te maken met dat ik de afgelopen zes maanden allemaal opdrachten en afspraken kreeg waar ik dan niet aan voldaan zou hebben,” zei Louwen in gesprek met Rico Brouwer van Potkaars. “Het gekke in dit vonnis is dat – ondanks dat ik dan ernstig verwijtbaar was – de rechter wel heeft geoordeeld dat dat niet met opzet of door schuld is gebeurd. Vandaar dat die boete ook verviel.”

Het gekke is dat het ontslag op staande voet is blijven staan, aldus Louwen.


 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...