vrijdag 10 februari 2023

Bouw je gezondheid op met bietensap

 Donderdag 9 februari 2023 door: Olivia Cook

Tags : antioxidantenbietensapbietenbloed rapenhersengezondheidvoedsel geneestvoedsel is medicijnVersfunctioneel etengoed etengoede gezondheidgenezend voedselhart gezondheidlever gezondheidspiergezondheidnatuurlijke genezingennatuurlijke geneeskundevoedingsstoffenorganische stoffenfytonutriëntensuperfoodveggie

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

4.300WEERGAVEN


(Naturalnews) Bieten (Beta vulgaris), ook bekend als bloedbocht, zijn een van 's werelds gezondste groenten - die een reeks ongelooflijke gezondheidsvoordelen bieden dankzij hun combinatie van vitamines, mineralen en antioxidanten.

Hier zijn enkele van de door de wetenschap gesteunde voordelen van bietensap die een optimale gezondheid bevorderen. (Gerelateerd: Drink bietensap en geniet van deze gezondheidsvoordelen).

Voorkomt een tekort aan voedingsstoffen

Medisch nieuws vandaag meldde dat een portie van 100 milliliter biologische bieten of bietensap (equivalent aan een klein glas) calorieën bevat, geen vet, eiwitten, koolhydraten, suiker en vezels. Bietensap bevat ook antioxidanten die oxidatieve stress verminderen Regelmatig dit groentesap drinken kan tekortkomingen in deze voedingsstoffen helpen voorkomen.

Bietwortels zijn een rijke bron van essentiële vitamines en mineralen, inclusief:

  • Foliumzuur - belangrijk voor DNA en celkgezondheid
  • Vitamine A - essentieel voor groei en ontwikkeling en essentieel voor celherkenning, immuunfunctie, reproductie en visie
  • Vitamine B6 (pyridoxine) - ondersteunt metabolisme en de productie van rode bloedcellen
  • Vitamine C - een antioxidant zoals foliumzuur dat helpt schade door vrije radicalen van binnenuit te voorkomen en waarvan bekend is dat het een gezonde huid ondersteunt
  • Calcium - essentieel voor botgroei en kracht
  • Koper - speelt een rol bij het maken van collageen, het in stand houden van botten en bloedvaten en het ondersteunen van de immuunfunctie
  • IJzer - laat rode bloedcellen zuurstof vervoeren
  • Magnesium - ondersteunt de gezondheid van hart, immuunsysteem, spieren en zenuwen
  • Mangaan - draagt bij aan de regulering van het metabolisme en de bloedsuikerspiegel
  • Fosfor - essentieel voor botten, tanden en celreparatie
  • Zink - bevordert wondgenezing, ondersteunt het immuunsysteem en stimuleert normale groei

Bietwortels bevatten ook andere nuttige verbindingen, waaronder:

  • Fytochemicaliën - planten hun kleur en smaak geven en ook het immuunsysteem stimuleren, ontstekingen minimaliseren en oxidatieve stress verminderen
  • Betalains - pigmenten die verantwoordelijk zijn voor de dieprode kleur van bieten en waarvan is vastgesteld dat ze antioxiderende, ontstekingsremmende en antitoxische eigenschappen hebben
  • Nitraten - een groep organische verbindingen die de productie van stikstofmonoxide, die een rol speelt bij het reguleren van de bloeddruk, het ondersteunen van cardiovasculaire gezondheid, het produceren van mitochondriën, het transporteren van calcium, het verminderen van oxidatieve stress en het herstellen van skeletspieren.

Ondersteunt de immuungezondheid

Bietensap zit boordevol vitamines en mineralen, met name vitamine C en zink, die geweldig zijn om je immuunsysteem te versterken - vooral tijdens periodes van hoge stress.

Stress can wreak havoc on your immune system and het vermogen van uw lichaam om stikstofmonoxide te produceren verminderen, wat leidt tot een verhoogde gevoeligheid voor virale luchtweginfecties, verergering van symptomen en meer ziektedagen.

Supports cardiovascular health

A study funded by the British Heart Foundation en gepresenteerd op de British Cardiovascular Society-conferentie in Manchester gaf aan dat een normaal glas bietensap dat kan verminderen tekenen van ontsteking in bloedvaten waarvan bekend is dat ze toenemen bij mensen met coronaire hartziekte.

A study published in the journal Experimentele biologie en geneeskunde gaf aan dat inname van hoog voedingsnitraat in de vorm van bietensap aantoonde antihypertensiva bij mensen zoals vertoond door verhoogde niveaus van cyclisch guanosinemonofosfaat, dat beschermt tegen myocardischemie-reperfusieletsel - een ontstekingsreactie die verdere schade veroorzaakt aan levensvatbaar weefsel rond het infarct (een gebied van necrose in een weefsel of orgaan).

Supports muscle health

A randomized, crossover study conducted by researchers from the Universiteit van Exeter in het Vereigd Koninkrijk, hebben zeelieden onderzoekers van de Universiteit van Queensland, Australië en de Amerikase Nationale Gezondheidsinstituten hebben een gemiddeelde van het consumeren van de kwaliteit die quadriceps-sparieren kunnen productren, kan vergroten.

Study authors reported that during exercise, participants experienced about a zeven procent toename van spierkoppel of kracht, vergeleken met degenen die de placebo consumeerden. De resultaten van de studie verschenen in het tijdschrift Acta Physiologica.

Supports healthy cognitive functions

A study published in the Journal of Gerontology gaf aan dat drinken bietensap gecombineerd met lichaamsbeweging veroorzaakte hersenactiviteit bij oudere volwassenen die lijkt op die van jongere volwassenen. Studieauteurs onder leiding van Dr. Daniel Kim-Shapiro legde uit dat het supplement voor bietensap net als lichaamsbeweging werkt, waardoor de bloedstroom naar de hersenen toeneemt, waardoor de oudere hersenen in wezen jonger worden.

Supports healthy liver functions

Bietensap bevat antioxidanten, vitamine A, vitamine B6 en ijzer, die de lever helpen beschermen tegen ontsteking en oxidatieve stress en tegelijkertijd het vermogen vergroten om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Bovendien helpt de antioxiderende activiteit van betaïne (ook wel watervrij betaïne of trimethylglycine genoemd) vetafzettingen in de lever te voorkomen. De antitoxische niveaus voorkomen dat giftige inhoud zich ophoopt.

A research article published in the journal Huidig onderzoek in voeding en voedingswetenschappen meldde dat de suppletie van rode bietpoeder bij patiënten met een niet-alcoholische leververvetting gedurende 12 weken a hepatoprotectief effect De resultaten toonden verbeterde klinische symptomen, een significante vermindering van leverenzymen en lipidenprofielen, evenals een significante vermindering van de leveromvang in vergelijking met controles.

Snack your way to optimal health with dehydrated and freeze-dried beet chips, marinated beets, organic beet juices or concentrated organic freeze-dried beet juice powder. Beetroots can lose some of their nutritional value when they are cooked.

Visit Superfood.nieuws voor meer verhalen over superfoods zoals bietensap.

Watch the following video to learn about negen goede redenen om bietensap te drinken.

    Video Link: https://www.brighteon.com/430eac2a-a28f-427e-b65d-aba522ddd099

This video is from the Natuurlijk nieuwskanaal aan Brighteon.com.

More related stories:

Older adults enjoy the heart-healthy benefits of beetroot juice more than younger adults, study says.

Beetroot juice found to decrease blood pressure and could be a great alternative treatment for people with cardiovascular disease.

New study finds beetroot juice promotes brain health in older adults.

Sources include:

MedicalNewsToday.com

MDPI.com

NaturalGrocers.com

BHF.org.uk

Journals.SagePub.com

Wiley.com

Academic.OUP.com

FoodAndNutritionJournal.org

Brighteon.com


https://www.naturalnews.com/2023-02-09-build-up-your-health-with-beet-juice.html

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...