vrijdag 10 februari 2023

Een nanoseconde voor middernacht – MOET JE LEZEN

 februari 10, 2023  1476   0 

 

Gilbert Doctorow, een intelligente en geïnformeerde Russische expert legt uit dat het inderdaad een nanoseconde voor middernacht is. Dit is een uiterst belangrijke waarschuwing, die net als de mijne waarschijnlijk op eigen risico zal worden genegeerd. In geen enkele westerse hoofdstad of gedrukte en tv-media wordt de consequentie van de uiterst roekeloze en gevaarlijke voortdurende provocaties van de VS erkend. De Amerikaanse neoconservatieve aanval op Rusland is de meest krankzinnige dwaasheid in de menselijke geschiedenis. Het Kremlin heeft de provocaties aangemoedigd door ze te accepteren en door een conflict te verlengen dat een snelle overwinning had moeten zijn om te voorkomen dat de betrokkenheid van de VS en de NAVO het conflict zou verbreden. De situatie heeft zich precies zo ontwikkeld als ik had voorspeld, en nu zegt Doctorow dat we het breekpunt hebben bereikt, schrijft Paul Craig Roberts.

De beklagenswaardige westerse volkeren, zo onbetrokken, zo onwetend, zo verraden door hun leiders. Ze hebben geen idee wat er op hen afkomt.

De komende existentiële dreiging

door Gilbert Doctorow

The coming existential threat: do we act in common or is it going to be every man for himself?

Zondag keerde ik terug naar Brussel na een maand reizen in exotische en warme landen ten zuiden van de evenaar. De schok bij aankomst in België was veel groter dan de daling van de buitentemperatuur met 27 graden Celsius. Na een maand van slechts zeer beperkte ontvangst van Russisch nieuws, als gevolg van satellietproblemen en problemen met de hotelservice, schakelde ik gisteravond het nieuws- en praatprogramma “Sixty Minutes” van de Russische staatstelevisie in op www.smotrim.ru en kreeg ik een volledig beeld van de huidige stand van zaken in de betrekkingen met de VS, die zeer dicht bij Doomsday staan.

Staat u mij toe het belangrijkste punt met u te delen, namelijk de binnenkort aangekondigde wijzigingen in de Russische doctrine inzake het eerste gebruik van kernwapens en hun nieuwe, preciezere rode lijnen die zijn voortgekomen uit de plannen voor de verdeling en vernietiging van Rusland die dagelijks op de Amerikaanse televisie lijken te worden uitgezonden.

Zoals gewoonlijk zette Jevgeni Popov, lid van de Doema en presentator van “Sixty Minutes”, veel videosegmenten van de westerse televisie op het scherm, waaronder een lange verklaring van luitenant-generaal Ben Hodges, voormalig commandant van alle Amerikaanse strijdkrachten in Europa van 2014 tot 2017, over hoe de Oekraïners langeafstandsprecisieraketten moeten krijgen om de Russische Krim aan te vallen en ook verder in het Russische hartland. Het interview waaruit deze verklaring afkomstig is verschijnt nog niet in Google search, maar uit in 2022 geplaatste interviews blijkt duidelijk dat Hodges geen gek is, en dat zijn uitspraken, zoals Popov zei, uiterst serieus moeten worden genomen.

De context voor de radicale escalatie waarover nu in de Verenigde Staten wordt gesproken, is natuurlijk de verwachting dat binnenkort een grootschalig Russisch offensief zal beginnen, nu de verjaardag van de Speciale Militaire Operatie nadert. De dreigende nederlaag van de Oekraïense strijdkrachten heeft de gemoederen in Washington beziggehouden.

Een van de vaste panelleden van “Sixty Minutes” keek vervolgens rechtstreeks naar de camera’s en zei dat de Russische nucleaire doctrine wordt herzien in het licht van deze agressieve plannen die in de Verenigde Staten worden uitgezonden, zodat Rusland op weg is naar een beleid van “preventieve” tactische nucleaire aanvallen, vergelijkbaar met wat de Verenigde Staten hebben. Bovendien, als Oekraïne de Krim en het hart van Rusland als doelwit neemt, dan zal Rusland reageren volgens de plannen die nu worden vastgelegd. Deze plannen voorzien in tegenaanvallen op Amerikaanse militaire installaties in Europa en op het vasteland van de Verenigde Staten met hypersonische raketten. Het panellid roept op om deze dreiging van tegenaanvallen in Europa en de VS openbaar en expliciet te maken, zodat niemand meer twijfelt over wat hij van het Kremlin kan verwachten.

 

We zijn er dus. De Russen ontdoen zich van de fictie van een proxy-oorlog en onthullen de co-belligerente status van de VS en haar NAVO-bondgenoten als voorbereiding op een kinetische oorlog met de NAVO. Zoals onze illustere voormalige president, een man van weinig woorden, zou zeggen: “Niet goed!”

Sta mij ook toe met mijn lezerspubliek het bittere medicijn te delen dat ik zojuist met onze dochter deelde: zoek een ontsnappingsluik!

Ofwel, zoals ik vurig hoop, zal er in de VS en in Europa een anti-oorlogsbeweging ontstaan als gevolg van het schokkende nieuws dat zich nu ontwikkelt met betrekking tot de komende kinetische oorlog tussen de NAVO en Rusland, OF anders zal het ieder voor zich zijn.

In 1937 waren er Joden in Berlijn die besloten de storm uit te zitten en daar te blijven. Anderen namen de eerste boot naar Engeland, de VS en Zuid-Amerika. Wij allen op het noordelijk halfrond staan nu misschien voor dezelfde existentiële keuze.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/een-nanoseconde-voor-middernacht-must-read/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...