zondag 19 maart 2023

Geheim EU-document: Duitse economie op rand van afgrond


De Duitse economie staat er niet goed voor. Vele banen zouden verloren kunnen gaan. Dat blijkt althans uit een geheim EU-document, waar krant Bild de hand op heeft weten te leggen.

Uit een geheim rapport van de Europese Commissie blijkt dat de energiecrisis Europese bedrijven veel harder raakt dan Amerikaanse en Chinese. Politici houden de schone schijn op.

Een peiling van de Europese Rondetafel van Industrie laat zien dat 34 procent van de directeuren van plan is om hun investeringen in bestaande bedrijven terug te schroeven of te pauzeren. Maar liefst 15 procent wil helemaal niet meer investeren. Eén op de twee (!) directeuren stopt met het bedrijf.

Tekort

Bijna één op de vier bedrijven overweegt om werk uit te besteden. Het zou goedkoper zijn, zelfs als honderden of duizenden banen verloren gaan.

Het gebrek aan investeringen zal de concurrentiepositie van Duitsland op de lange termijn aantasten. Het verlagen van energieprijzen kan een oplossing zijn. Uit een rapport van topconsultants bij McKinsey blijkt echter dat Duitsland in 2025 geconfronteerd zou kunnen worden met een tekort van vier gigawatt en zelfs 30 gigawatt rond 2030!

Great Reset

“De Great Reset is in volle gang, maar de massa slaapt nog steeds. Arm Europa,” schrijft jurist Jeroen Pols in een reactie. Financieel expert Ab Flipse voegt hieraan toe: “Hier lees je waar ik al negen maanden voor waarschuw in woord en geschrift, op radio en tv. Europa stort als een kaartenhuis in elkaar. Arm volk.”


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...