donderdag 23 maart 2023

Lagarde: Eurozone kan welvaart verloren door energiecrisis niet terugwinnen – De last zal worden verdeeld tussen bedrijven en werknemers

 maart 23, 2023  2648   18  

 

De eurozone zal niet in staat zijn de enorme handelsverliezen als gevolg van de stijgende energieprijzen te compenseren, zei Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB), woensdag tijdens een conferentie aan de Goethe Universiteit van Frankfurt.

Volgens het hoofd van de regelgevende instantie van het blok moeten de kosten van die verliezen uiteindelijk worden verdeeld tussen bedrijven en werknemers, bericht RT.

“En het is belangrijk dat de lasten eerlijk tussen hen worden verdeeld, waarbij beiden accepteren dat zij de inkomsten die de eurozone aan de rest van de wereld heeft betaald en het daaruit voortvloeiende productieverlies niet volledig kunnen terugverdienen”, aldus Lagarde.

Zij voegde eraan toe dat de eurozone is getroffen door een inflatieschok die zich momenteel een weg baant door de hele economie.

“Hoewel de nominale inflatie dit jaar waarschijnlijk sterk zal dalen als gevolg van dalende energieprijzen en afnemende aanbodknelpunten,” concludeerde Lagarde, “blijft de onderliggende inflatiedynamiek sterk.”

De ambtenaar schetste dat een ongekende reeks negatieve schokken aan de aanbodzijde die de eenheidsmunt heeft getroffen, is veroorzaakt door factoren zoals door de pandemie veroorzaakte verstoringen en de energiecrisis die is veroorzaakt door de pogingen van de EU om de sanctiedruk op Rusland in verband met Oekraïne op te voeren.

Anderzijds, zei ze, kregen de EU-lidstaten te maken met een positieve vraagschok na de heropening van de economieën in de nasleep van de Covid-19-pandemie.

“Dankzij dat gunstige vraagklimaat konden bedrijven de stijgende inputkosten veel sneller en sterker dan in het verleden in de prijzen doorberekenen”, aldus Lagarde.

Zij merkte op dat toekomstige besluiten om de rente te verhogen zouden afhangen van de binnenkomende gegevens, en dan vooral of de toezichthouder tekenen ziet dat de pijnlijk hoge inflatie overtuigend omlaag gaat.

“Bij grote onzekerheid is het nog belangrijker dat het rentepad afhankelijk is van de gegevens”, aldus de ECB-chef. Dat betekent “dat we niet vastbesloten zijn om de rente verder te verhogen en dat we ook niet klaar zijn met het verhogen van de rente”.

Lagarde beloofde voor prijsstabiliteit te zorgen en de inflatie op middellange termijn terug te brengen naar 2%.

Lagarde is een kapitalistische leugenaar. De volledige last van het probleem zal worden gedragen door de werknemers van de landen, weinig zal ten laste komen van de bedrijven en de elite, schrijft iemand in de RT-commentarensectie.

De eurozone heeft rijkdom verloren aan Amerika:) zij hebben 6 keer hogere energiekosten betaald voor Amerikaans LNG in vergelijking met goedkoop Russisch gas/olie. Het is dus duidelijk dat Amerika hen niet zal terugbetalen voor de gemaakte winsten LOL Waarom zouden ze teruggeven, als de echte bedoeling om de oorlog aan te wakkeren is om de EU-landen bang te maken en geld te verdienen!!!!, schrijft een ander.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/lagarde-eurozone-kan-welvaart-verloren-door-energiecrisis-niet-terugwinnen-de-last-zal-worden-verdeeld-tussen-bedrijven-en-werknemers/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...