donderdag 2 maart 2023

Toen kon het nog: zo berichtten de media in 2014 over Oekraïne


In 2014 berichtte CNN nog dat inwoners van de stad Donetsk in het oosten van Oekraïne naar eigen zeggen werden gedood door hun eigen president.

Alexander Omeljavenko, een inwoner van Donetsk, zei tegen CNN: “We zijn Oekraïens, maar ze doden ons, dus we moeten waarschijnlijk zelf een land vormen. Want die mensen in Kiev, dat zijn niet onze broeders.”

Een andere inwoner, Victoria Khroesjova, veegde haar ogen droog terwijl ze vertelde hoe haar gezin in kelders moest schuilen vanwege bombardementen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Wees een man. Wees menselijk. Stop alstublieft uw agressie

Bij die bombardementen in en rond Donetsk kwamen veel burgers om het leven. CNN sprak van een ‘humanitaire ramp’. VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zei dat tot 1 september 2014 zo’n 260.000 mensen ontheemd waren geraakt.

“Er was een oorlog en dit is de tweede oorlog. Ik ben geboren in 1940 tijdens de Tweede Wereldoorlog en ik zal waarschijnlijk sterven voordat deze oorlog voorbij is,” zei Valentina Sergejevna uit Donetsk.

Valentina Popova, die een arm en een been kwijtraakte bij bombardementen, smeekte toenmalig president Porosjenko om de oorlog te stoppen. “Wees een man. Wees menselijk. Stop alstublieft uw agressie.”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zei dat Washington en Brussel de autoriteiten in Kiev zouden moeten vragen om te stoppen met het bombarderen van huizen, scholen en ziekenhuizen.

Binnen vier uur dood

Het Oekraïense leger bombardeert anno 2023 nog steeds huizen, scholen en ziekenhuizen in het oosten van het land.

Oekraïense soldaten is overigens geen lang leven beschoren. De meeste Oekraïners die worden ingezet in Bachmoet zijn binnen vier uur dood.

Een gepensioneerde Amerikaanse marinier die in Oekraïne vecht, zei tegen ABC News dat de frontlinie een ‘gehaktmolen’ is waar soldaten gemiddeld ‘vier uur’ overleven.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...