woensdag 26 april 2023

Shock: Rusland’s oliepijpleiding naar de EU staat in brand – De enige pijpleiding die Russische olie naar Europa vervoert

 april 26, 2022

13340   20


Een brand in een olie-opslagplaats bij de Oekraïense grens kan gevolgen hebben voor de enige pijpleiding die Russische olie naar Europa brengt, zo heeft een deskundige gewaarschuwd, volgens het Britse Express. Video’s op het internet tonen van een afstand hoge vlammen. Ambtenaren zeggen dat er geen doden of gewonden zijn. Waarom de brand is uitgebroken, is nog niet bekend gemaakt. Het is mogelijk dat een aanval van het Oekraïense leger de oorzaak was. De toevoer van Russische olie naar Duitsland, Oostenrijk en Hongarije komt niet alleen massaal in gevaar, maar zou helemaal kunnen uitvallen, zo verklaarde een NAVO-deskundige. Dit zou de toch al extreme olie- en brandstofprijzen nog verder kunnen opdrijven! schrijft Wochenblick.at.

 

Grote brand en explosies: Oekraïense aanval?

In de vroege uren van maandagochtend brak een grote brand uit bij het oliedepot Druzhba in de Russische stad Bryansk bij de Oekraïense grens. De plaatselijke staatsmedia meldden een tweede explosie van een brandstoftank bij een “militaire eenheid” in Bryansk. Volgens sommige berichten zou het kunnen gaan om een mogelijke aanval van Oekraïense troepen op de Druzhba-pijpleiding, die olie uit Rusland door Oekraïne en Wit-Rusland naar Europa vervoert.

Video van de brand in het oliedepot:

 

  Geen olie meer voor Oostenrijk, Duitsland en Hongarije

NAVO-deskundige Thomas C. Theiner twitterde: “Als deze brand in het pompstation van de Druzhba pijpleiding is… dan is Rusland’s enige oliepijpleiding naar Europa verwoest. Dat betekent dat Duitsland, Oostenrijk en Hongarije geen Russische olie meer zullen krijgen. En daardoor wordt ook de belangrijkste olieterminal van Rusland in Ust-Luga buiten werking gesteld.”

IF THIS FIRE IS AT THE DRUZHBA OIL PIPELINE PUMP STATION… THEN RUSSIA'S ONLY OIL PIPELINE TO EUROPE IS DESTROYED.

MEANS GERMANY, AUSTRIA, AND HUNGARY GET NO MORE RUSSIAN OIL


AND THIS ALSO PUTS RUSSIA'S MAIN OIL TERMINAL AT UST-LUGA OUT OF ACTION.PIC.TWITTER.COM/XTU1ZADONZ

— THOMAS C. THEINER (@NOCLADOR) APRIL 25, 2022

De 5500 kilometer lange Druzhba-pijpleiding vervoert ruwe olie uit Siberië, de Oeral en de Kaspische Zee via Mozyr in Wit-Rusland, waar zij zich splitst in een noordelijke en een zuidelijke tak, naar een aantal landen van de EU. De noordelijke tak loopt door Wit-Rusland en Polen naar Duitsland. De zuidelijke tak loopt door Oekraïne, vanwaar de olie via verschillende routes Slowakije, de Tsjechische Republiek en Hongarije bereikt.


THE DRUZHBA PIPELINE IS THE
ONLY PIPELINE PUMPING RUSSIAN OIL TO EUROPE… AND INEXPLICABLY IT IS ON FIRE TONIGHT (SEE THE FIRE ICON FOR WHERE)

¯_()_/¯ PIC.TWITTER.COM/CPQTUBQGYB

— THOMAS C. THEINER (@NOCLADOR) APRIL 25, 2022

De pijpleiding vervoert tot 1,2 à 1,4 miljoen vaten olie per dag naar Europa, hoewel opgemerkt moet worden dat dit niet de enige manier is waarop Russische olie de EU binnenkomt. Het grootste deel van de invoer in Europa verloopt in plaats daarvan via olietankers en havens. Ongeveer 70 tot 85% van de Russische invoer van ruwe olie komt binnen via westelijke havens aan de Oostzee en de Zwarte Zee.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/shock-ruslands-oliepijpleiding-naar-de-eu-staat-in-brand-de-enige-pijpleiding-die-russische-olie-naar-europa-vervoert/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...