dinsdag 9 mei 2023

De laatste dwaasheid van de westerse wereld – Poetin 9 mei speech

mei 9, 2023   2026   9  


De overwinning op president Trump van het militair/veiligheidscomplex heeft de Verenigde Staten en haar Europese, Canadese, Australische en Japanse imperium veroordeeld tot een onomkeerbaar verval. Het voornemen van Trump om “de betrekkingen met Rusland te normaliseren” werd door het machtige militair/veiligheidscomplex, waarvoor zowel president Eisenhower als president John F. Kennedy waarschuwden, gezien als een bedreiging voor zijn budget, macht en primaat. Zo begonnen de CIA en de FBI het lange en voortdurende tijdperk van valse beschuldigingen tegen een Amerikaanse president, zowel in functie als daarbuiten, door de veiligheidsdiensten van de Verenigde Staten.

Het gevolg is dat de wereld zich aan Amerika onttrekt, het door de dollar gedomineerde financiële systeem verlaat, en zich houdt aan een rechtsstaat in plaats van de egoïstische regels van Washington.

De gevolgen voor de westerse wereld zullen zijn: monetaire achteruitgang, inflatie en lagere levensstandaarden, energieschaarste, en sociaal verval door niet-geassimileerde massa’s immigranten die de westerse wereld niet het zelfvertrouwen heeft om ze af te weren.

Een verwoestende oorlog zou ook een gevolg kunnen zijn, met rampzalige gevolgen voor het Westen, waarvan de wapensystemen inferieur zijn aan die van Rusland en waarvan de legers gedemoraliseerd zijn door “diversiteitspromoties” en anti-blanke indoctrinatie.

De Russische president Poetin heeft het neoconservatieve streven naar Amerikaanse hegemonie omschreven als “krankzinnig”. Poetin heeft het Westen de maat genomen:

“Elke ideologie van superioriteit is van nature walgelijk, crimineel en dodelijk. De globalistische elites blijven hameren op hun exceptionalisme; ze zetten mensen tegen elkaar op, verdelen samenlevingen, lokken bloedige conflicten en staatsgrepen uit, zaaien haat, russofobie en agressief nationalisme, vernietigen traditionele familiewaarden die mensen menselijk maken.” 

Poetin beschrijft de “op regels gebaseerde orde” van Washington als “een systeem van roof, geweld en onderdrukking op het internationale toneel.”

“Voor ons, voor Rusland, zijn er geen onvriendelijke, vijandige naties, noch in het Westen, noch in het Oosten. Net als de overgrote meerderheid van de mensen op deze planeet willen wij een vreedzame, vrije en stabiele toekomst.”

“Wij geloven dat elke ideologie van superioriteit inherent verachtelijk, crimineel en dodelijk is. Toch spreken westerse globalistische elites nog steeds van hun exclusiviteit, zetten ze mensen tegen elkaar op en verdelen ze samenlevingen, lokken ze bloedige conflicten en staatsgrepen uit, zaaien ze haat, russofobie en agressief nationalisme, vernietigen ze het gezin en de traditionele waarden die mensen tot mens maken. En dit alles alleen maar om de mensheid haar wil, haar rechten, haar regels en in feite een systeem van roof, geweld en onderdrukking te blijven opleggen.”

Vandaag, zei hij, kan men zien hoe in een aantal landen monumenten voor Sovjetsoldaten meedogenloos en koelbloedig worden vernietigd, monumenten voor grote commandanten worden gesloopt, een “ware cultus van de nazi’s en hun collaborateurs” wordt gecreëerd en de herinnering aan echte helden wordt uitgewist en vervormd. Deze ontheiliging van de prestaties en opofferingen van de zegevierende generatie is “ook een misdaad, een schaamteloos revanchisme van degenen die cynisch en openlijk een nieuwe campagne tegen Rusland voorbereiden en daartoe neonazistisch tuig uit de hele wereld om zich heen verzamelen,” aldus Poetin.

Verwijzend naar de toestand in Oekraïne zei Poetin:

“Vandaag staat de beschaving opnieuw op een beslissend keerpunt, en is er een echte oorlog ontketend tegen ons moederland. Maar we hebben het internationale terrorisme afgeweerd, [en] we zullen de inwoners van Donbass beschermen en onze veiligheid waarborgen.”

“Hun doel – en hier is niets nieuws – is om de ineenstorting en vernietiging van ons land te bereiken, de resultaten van de Tweede Wereldoorlog weg te strepen, het systeem van wereldwijde veiligheid en internationaal recht definitief te breken, en alle soevereine centra van ontwikkeling te wurgen,” merkte Poetin op.

“Buitensporige ambitie, arrogantie en gebrek aan verantwoording leiden onvermijdelijk tot tragedies. Dit is de reden voor de catastrofe die het Oekraïense volk nu doormaakt. Het werd een gijzelaar van de staatsgreep en het criminele regime dat zijn westerse meesters op basis daarvan ontwikkelden, een ruilmiddel bij de uitvoering van hun wrede en egoïstische plannen,” benadrukte Poetin.

“De gevechten die beslissend zijn geweest voor het lot van ons vaderland zijn altijd nationaal, heilig en van nationaal belang geweest. Wij zijn trouw aan de voorschriften van onze voorvaderen en begrijpen diep en duidelijk wat het betekent om de hoogten van hun militaire, arbeids- en morele prestaties waardig te zijn.”

“Wij zijn trots op degenen die hebben deelgenomen aan de speciale militaire operatie, op allen die aan het front vechten, die de frontlinies onder vuur bevoorraden, die de gewonden redden. Er is geen groter doel dan uw werk in de strijd. De veiligheid van ons land, de toekomst van onze staat en ons volk hangen van u af. U vervult uw militaire plicht met eer, u vecht voor Rusland. Jullie families, kinderen en vrienden staan achter jullie. Zij wachten op u. Ik weet zeker dat jullie hun grenzeloze liefde voelen.”

Aan het einde van de toespraak sprak Poetin het vertrouwen uit dat het Russische volk ook deze keer zou zegevieren in zijn overlevingsstrijd:


“Tijdens de Grote Patriottische Oorlog hebben onze heldhaftige voorouders bewezen dat er niets sterker, krachtiger en betrouwbaarder is dan onze eenheid. Niets ter wereld is sterker dan onze liefde voor ons vaderland.”

Tegen de belangen van Amerikanen, Russen, Chinezen en de rest van de wereld in, hebben het militaire/veiligheidscomplex van de VS en hun neoconservatieve handlangers het Westen geïnstitutionaliseerd als de vijand van de rest van de wereld. De gevolgen voor Amerika en zijn imperium zullen rampzalig zijn.

                              Video Link: https://youtu.be/quWrMqexN3k

                              Video Link: https://youtu.be/bAhtGOjJ_FE

Via Paul Craig Roberts & RT & Sputnikglobe.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/de-laatste-dwaasheid-van-de-westerse-wereld-poetin-9-mei-speech/                         

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...