woensdag 12 juli 2023

De VS heeft geen granaten meer – Betekent dat niet dat de oorlog verloren is?

 juli 12, 2023   1788   8 

 

Joe Biden heeft op CNN toegegeven dat ze clusterbommen naar Oekraïne sturen omdat ze geen conventionele 155mm granaten meer hebben. Dit is logischer. Het idee dat ze de clusterbommen als strategische beslissing stuurden, sloeg nergens op.

Het komt erop neer dat als de VS niet in staat is om de meest elementaire voorraden voor de oorlog te produceren, de oorlog in feite al voorbij is. De oorlog is misschien al een tijdje voorbij, maar dit is een oorlog die draait om 155mm granaten, en als je die niet hebt, kun je niet echt blijven vechten, schrijft Andrew Anglin.

Rusland produceert trouwens heel veel granaten. Ze zullen niet zonder komen te zitten.

Wat we nu lijken te zien, is dat het Biden-Witte Huis deze zaak aan de gang wil houden tot na de verkiezingen, waarna ze van plan zijn om te escaleren tot een soort WOIII-situatie. Blijkbaar denken deze mensen niet dat een wereldoorlog beginnen voor de verkiezingen een goed idee zou zijn.

Ondertussen zijn er verschillende personen betrokken bij de regering die proberen de zaken terug te schroeven en zich voor te bereiden op gesprekken. William Burns, het hoofd van de CIA, is zo iemand. Richard Haass maakt op zich geen deel uit van de regering, maar hij is een belangrijke figuur in het collectieve establishment van Washington, en hij probeert een soort overeenkomst met Rusland tot stand te brengen.

Niemand weet wat er gaat gebeuren. Dat geldt ook voor de mensen die de beslissingen

Zoals altijd blijven we met dezelfde twee opties zitten:

·         Rusland wint, of

·         de NAVO valt binnen en dan komt er een wereldoorlog.

Wat betreft wie de wereldoorlog zou winnen – ik heb werkelijk geen idee. We weten dat China volledig achter Rusland staat. We weten niet hoe het zit met landen als India of de Golfstaten. Verschillende kleinere landen zullen gewoon beslissingen nemen op basis van wie er lijkt te winnen.

Waarschijnlijk zal Rusland kernwapens lanceren. Ik denk dat Poetin daar vrij duidelijk over is geweest. Een groot deel van het leiderschap in de VS lijkt zichzelf wijsgemaakt te hebben dat Poetin zowel een krankzinnige is, die erg zwak is en woedend uithaalt, als ook veel te redelijk om kernwapens te lanceren. Generaal Petraeus heeft verklaard dat het niet zoveel uitmaakt als Rusland kernwapens lanceert.

Als ik de Russen was, zou ik er de komende maanden vol op inzetten en de Oekraïne gewoon volledig wegvagen, zodat de VS niet in staat is om dit na de verkiezingen als een “in” voor WO III te gebruiken. Over het geheel genomen zou ik een stuk minder voorzichtig zijn geweest dan Poetin.

Maar goed, het zal wel.

Het kan me niet echt schelen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/de-vs-heeft-geen-granaten-meer-betekent-dat-niet-dat-de-oorlog-verloren-is/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...