woensdag 12 juli 2023

Verstorende stijging van cognitieve problemen in 2023

Kent u iemand die onlangs intellectueel een snelle afname van de cognitieve vaardigheden heeft doorgemaakt ?


8 JUNI 20238 JUN 2023   725725  

1.2941,294

Deze blogpost wijkt af van mijn gebruikelijke posts, maar raakt een onderwerp dat me grote zorgen baart. Ik wil de aandacht vestigen op een verontrustende trend die ik heb opgemerkt, die zojuist is bevestigd door het RIVM van het Nederlands Gezondheidsinstituut RIVM

De trend is een snelle afname van de cognitieve vaardigheden van veel mensen.

Ik heb een klein bedrijf en heb te maken met veel mensen en andere kleine bedrijven. De meeste boden betrouwbare service, herinnerden zich afspraken, volgden problemen op, enzovoort. I merkte op dat de laatste tijd sommige mensen cognitief minder capabel zijn geworden.  Ze vergeten essentiële afspraken, kunnen zich niet concentreren, maken gekke domme fouten, enzovoort.

Een vriend van deze blog , Rintrah Radagast heeft een verontrustend rapport gevonden van het Nederlands Rijksinstituut voor Volksgezondheid RIVM. Hij schreef een geweldige post over dat rapport. Ik zal dit rapport vanuit een iets andere hoek willen bekijken. 

https://www.rivm.nl/en/news/significant-in-memory-and-concentration-problems-among-adultshttps://www.rivm.nl/en/news/significant-increase-in-memory-and-concentration-problems-among-adults

De verklaring die RIVM maakt is huiveringwekkend :

De toename van geheugen- en concentratieproblemen bij volwassenen lijkt een langere termijneffect van de coronavirus- evenals SARS-CoV-2-infecties. 

Interessant is dat RIVM toegeeft dat "coronavirusmaatregelen" in deze situatie een rol kunnen spelen.

De belangrijkste toename is te zien bij mensen van 45-74 jaar : 

Het aantal huisartsbezoeken voor geheugen- en concentratieproblemen nam toe in alle leeftijdsgroepen onder volwassenen (25 jaar en ouder), maar de grootste stijging werd gezien in de leeftijdsgroepen van 45 tot 74 jaar (+ 40%). Een stijging van 31% werd gezien bij volwassenen van 24-44 jaar en een stijging van 18% bij volwassenen ouder dan 75 jaar.

De hierboven getoonde resultaten zijn niet afkomstig van Long Covid-advocaten met een bepaalde agenda. In plaats daarvan kwamen de bovenstaande bevindingen voort uit data analyse van de Nederlandse primaire zorgdatabase en zijn gebaseerd op het aantal doktersbezoeken voor geheugen en andere cognitieve problemen

Deze resultaten zijn van de  zevende kwartaalonderzoek onder volwassenen in Nederland en zijn gebaseerd op cijfers uit de Nivel Primary Care Database. Deze driemaandelijkse studie maakt deel uit van  het Gezondheidsonderzoek voor COVID-19 GOR Network onderzoeksprogramma.

Een meer gedetailleerde gegevensanalyse is hier te zien .

Sars-CoV-2 Prion-domein, lange Covid en cognitieve problemen

Long Covid is een slecht gedefinieerd sterrenbeeld dat bijna alles onder de zon lijkt te omvatten. Het meest genoemd zijn 'hersenmist', concentratieproblemen en vermoeidheid. Long Covid lijkt overdreven te zijn door bepaalde belangen, maar is toch echt en ik ken bepaalde mensen die er door getroffen zijn. Mijn lezers rapporteerden ook zeer overtuigende verhalen over hun eigen gevolgen van Covid-19. Houd er rekening mee dat  soortgelijke symptomen ook aanwezig zijn in de vroege stadia van dementie.

De RIVM-enquête, die 40% meer bezoeken telde voor cognitieve en geheugenproblemen, is een alarmerende bevinding. Het komt overeen en bevestigt het patroon dat ik heb gezien in mijn dagelijkse bezigheden. 

De oorzaak van deze cognitieve problemen is nog niet bekend. Een verontrustend wetenschappelijk artikel uit 2022 meldt dat het, het in het laboratorium gemaakte Sars-CoV-2-virus bevat.  Dit zijn aminozuursequenties die eiwit verkeerd kunnen vouwen, wat naar verluidt soortgelijke dementie zou kunnen veroorzaken gelijkaardig aan gekke koeienziekte.

https://www.mdpi.com/2218-273X/12/9/1253https://www.mdpi.com/2218-273X/12/9/1253

Alle Covid-vaccins coderen ook voor dit piekeiwit (met de prion-domeinen).

De auteurs leggen uit dat hersenmist, verwarring, cognitie en geheugenproblemen, enz. sterk geassocieerd kan zijn met de symptomologie, aanvang en ontwikkeling van menselijke prionziekte (PrD) en andere verraderlijke en ongeneeslijke neurologische syndromen.

Als dat zo is, kunnen onze samenzweerderige lezers zich afvragen: is de prion-functionaliteit opzettelijk in Sars-Cov-2 gebouwd, een door laboratoriumonderzoek ontwikkeld mysterievirus van duistere oorsprong dat zich wereldwijd verspreidde?

Is het toeval dat Covid-vaccins, die iedereen werden opgedrongen, hetzelfde prionachtige piekeiwit bevatten? Het is een vraag die we kunnen (en moeten stellen). Zoals altijd moeten al deze mogelijkheden sceptisch maar met een open geest worden beschouwd.  Ik ben niet de eerste die het prion-probleem opmerkt, en een andere vriend van deze blog, Walter Chesnut, bespreekt al een tijdje deze mogelijkheid :

WMC ResearchWMC Research

Een Prion-ziekte van het lichaam: het spike-eiwit als proteopathisch zaadA Prion Disease of the Body: The Spike Protein as Proteopathic Seed

Mijn onderzoek is weer tot zijn recht gekomen. Ik zag de Spike Protein aanvankelijk als een inductor van de Prion-ziekte. Ik was echter alleen gefocust op de hersenen en zag geen resultaten die erop zouden wijzen dat de Prion-ziekte een belangrijk onderdeel was van de Spike Protein-pathologie ..My research has gone back to its roots. I initially viewed the Spike Protein as an inducer of Prion disease. However, I was only focused on the Brain and was not seeing results that would indicate that Prion disease was a major element of Spike Protein pathology…

Lees verderRead more

2 maanden geleden · 163 likes · 61 reacties · Walter M Chesnut2 months ago · 163 likes · 61 comments · Walter M Chesnut

 

Wat is nieuw is in mijn bericht is dat dementie en neurodegeneratie werden opgemerkt in het patroon van Nederlandse doktersbezoeken door een prestigieus Nederlands wetenschappelijk instituut. Het bevestigt dat we deze kwestie van dichtbij moeten bekijken. 

 Als de voortschrijdende collectieve neurodegeneratie doorgaat, hebben we misschien bijna geen intellectuele middelen en tijd meer om dit probleem aan te pakken. De wetenschappers, die de volledige capaciteit van hun intellect moeten gebruiken, verliezen mogelijk ook cognitieve vaardigheden samen met hun leeftijdsgenoten - mogelijk met angstaanjagende gevolgen voor ons allemaal als de bovengenoemde cognitieve problemen zich verdiepen. 

Ik spotte met slechte wetenschap op deze blog  veel malen en ik ben van plan er mee door te gaan in de toekomst. Ik hou echter van en waardeer goede wetenschap, waarvan we allemaal enorm hebben geprofiteerd.  Goede wetenschap is volkomen onmogelijk zonder het intellect van wetenschappers.

Ik hoop dat we nog tijd hebben om te bepalen wat er met onze betrokken collega's, vrienden en anderen gebeurt - en hoe we hen kunnen helpen. 

 Ten slotte ben ik niet van plan dat dit bericht hysterisch onheil veroorzaakt. Alle voorspellingen in de zin van "de wereld eindigt volgend jaar" zijn nooit uitgekomen. Ik hoop dat de cognitieve achteruitgang, waarvan ik zeker ben dat deze echt is, slechts een fractie van de mensen treft. 

Kent u mensen die het afgelopen jaar intellectueel problemen hebben gekregen?  Zo ja, beschrijf wat u weet in de opmerkingen terwijl u wel DE MENSEN HUN PRIVACY IN HET OOG HOUDT!


Bron: https://igorchudov.substack.com/p/disturbing-rise-in-cognitive-problems


Significante toename van geheugen- en concentratieproblemen bij volwassenen

Publicatiedatum 31-05-2023 | 16:44

 


In het eerste kwartaal van 2023 was er een toename van 24% in huisartsbezoeken met betrekking tot geheugen- en concentratieproblemen bij volwassenen (25 jaar en ouder) in vergelijking met dezelfde periode in 2020. Dit blijkt uit de laatste driemaandelijkse onderzoeksupdate van de GOR-netwerk De toename van geheugen- en concentratieproblemen bij volwassenen lijkt een langeretermijneffect te zijn van de coronavirusmetingen en SARS-CoV-2-infecties.

Ouderen (75+) bezoeken hun huisarts waarschijnlijk met de symptomen. Het is relatief onwaarschijnlijk dat de jongste twee leeftijdsgroepen onder volwassenen (25-44 en 45-64 jaar) voor deze symptomen hun huisarts zullen bezoeken. Het aantal huisartsbezoeken voor geheugen- en concentratieproblemen nam toe in alle leeftijdsgroepen onder volwassenen (25 jaar en ouder), maar de grootste stijging werd gezien in de leeftijdsgroepen van 45 tot 74 jaar (+ 40%). Een stijging van 31% werd gezien bij volwassenen van 24-44 jaar en een stijging van 18% bij volwassenen ouder dan 75 jaar. Er werd geen toename waargenomen bij jongeren (jonger dan 25 jaar).

Mogelijke uitleg

De oorzaak van deze toename van geheugen- en concentratieproblemen is onduidelijk. Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat COVID-19 meet veroorzaakte versnelde cognitieve achteruitgang onder mensen die problemen begonnen te krijgen met geheugen en concentratie (gemiddeld 66 jaar). Onderzoekers van het Alzheimercentrum in Amsterdam UMC en anderen zagen ook een trend in de eerstelijnszorggegevens waarvan ze al hadden verwacht dat ze aan het begin van de Covid-19-periode zouden optreden: een toenemende groep mensen die leden aan milde geheugen- en concentratieproblemen. Een aanvullende verklaring zou kunnen zijn dat sommige van deze mensen na COVID-19 langdurige symptomen hebben. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat geheugen- en concentratieproblemen vaak voorkomen bij post-COVID-symptomen. Andere infectieziekten, zoals griep, kunnen deze symptomen ook veroorzaken. Echter, recent studies have shown that long-term memory and concentration problems are much more common after COVID-19 than after flu. In addition, these symptoms are more common in older age groups. The figures provided by GPs are consistent with this expectation.

Over de Studie

These results are from the zevende kwartaalonderzoek onder volwassenen in Nederland en zijn gebaseerd op cijfers uit de Nivel Primary Care Database. Deze driemaandelijkse studie maakt deel uit van Gezondheidsonderzoek voor COVID-19, a GOR Network onderzoeksprogramma. De gezondheidseffecten van de COVID-19-crisis worden in dit gezamenlijke initiatief beoordeeld door het Nationaal Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de lokale gemeentelijke volksgezondheidsdiensten (GGD's) GGD GHOR Nederland (de nationale overkoepelende organisatie van de GGD's en regionale organisaties voor medische bijstand) het Nederlands Instituut voor Gezondheidszorgonderzoek (Nivel) en ARQ National Psychotrauma Center. Dit programma is uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nederlandse Organisatie voor Gezondheidsonderzoek en Ontwikkeling (ZonMw).

Bron: https://www.rivm.nl/en/news/significant-increase-in-memory-and-concentration-problems-among-adults


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...