dinsdag 11 juli 2023

Inspiratiemail van Erik van Zuydam

Inspiratiemail


 

Het ik zegt voortdurend: “Niet dit!”

Dit kan het niet zijn!

Vervulling moet er anders uitzien

En dus blijft hij zoeken naar iets anders,

zonder door te hebben dat hij voortdurend

dat, wat er is, aan het afwijzen is

- Andreas Müller -

 


Nieuws: Zoomsessie komende vrijdag (14/07/23)

Komende vrijdagmorgen om 10 u geef ik weer een Zoomsessie.

Ongedwongen dialogen over non-dualiteit

https://www.erikvanzuydam.com 


De meeste mensen leven in de overtuiging dat hun lichaam wordt bewoond door een afzonderlijk ‘ik’, dat zijn of haar leven kan besturen. Hoe overtuigend dit ook voelt, dit persoonlijke zelf is een illusie. 
 
Vanuit een basaal gevoel van gemis is dit ik op zoek naar vervulling. Het leeft in de overtuiging dat ‘dit’, de huidige ervaring, het niet kan zijn en dat er iets moet veranderen om compleet te zijn. Zo ontstaat een zoektocht zonder einde, want zowel de zoeker als het beoogde toekomstige doel zijn imaginair.  Zoeken leidt niet tot vinden, zoeken leidt tot nog meer zoeken. Het spirituele pad is niet een reis met een eindbestemming, het is een eindeloze vicieuze cirkel. Er is geen bestemming in de toekomst. Er is alleen maar dit tijdloze mysterie. 

Wat blijft er over als het zoeken stopt, als die verbeten gerichtheid en het wachten op ‘later’ tot een einde komt? Al wat er overblijft is ‘dit’, de ervaring van dit moment, zonder het idee dat dit moment tot een beter ander moment zou moeten leiden. De compleetheid is er al. Ze ligt verscholen in alles wat er nu is.

Tijd: van 10 - 11:15 u (uitloop mogelijk)

Kosten: € 8,50. 

Aanmelden: Stuur me een mailtje als je wilt deelnemen, dan zal ik je verdere info sturen.

Hartelijke groet,

Erik 


De Zoomsessie zal worden opgenomen voor mogelijk gebruik op YouTube, maar deelnemers komen niet in beeld.  


Aanmelden inspiratiemail: KLIK HIER 


Van Zoeken naar Zijn

De meeste mensen leven in de overtuiging dat hun lichaam wordt bewoond door een afzonderlijk ‘ik’, dat zijn of haar leven lijkt te besturen. Hoe overtuigend het ook voelt, dit persoonlijke zelf is een illusie.

Vanuit een basaal gevoel van gemis is dit ik op allerlei manieren op zoek naar vervulling. Het leeft in de overtuiging dat ‘dit’, de huidige ervaring, het niet kan zijn en dat er iets moet veranderen om compleet te zijn. Zo ontstaat een zoektocht die geen einde kent, want zowel de zoeker als het beoogde toekomstige doel zijn imaginair.

Waar we het meest naar verlangen is de totale afwezigheid van het zoeken, naar de vrijheid die dat geeft. Hoe zou je rust kunnen ervaren als je gelooft in het idee dat je ‘er’ nog niet bent, dat er eerst nog iets moet veranderen? Onmogelijk. Zoeken leidt niet tot vinden, zoeken leidt tot nog meer zoeken. Het spirituele pad is niet een reis met een eindbestemming, het is een eindeloze vicieuze cirkel. Er is geen eindbestemming in de toekomst. Er is alleen maar dit tijdloze moment.

Wat blijft er over als het zoeken stopt, als die verbeten gerichtheid op ‘later’ tot een einde komt? Al wat er overblijft is ‘dit’, de ervaring van dit moment, zonder het idee dat dit moment tot een beter volgend moment zou moeten leiden. De kramp van het zoeken maakt plaats voor een natuurlijk en vrij gevoel van Zijn. De compleetheid is er al. Ze ligt verscholen in alles wat er nu is.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...