zaterdag 1 juli 2023

Is Parijs het nieuwe Bakhmut? Franse politie eist actie tegen “wilde moslimhordes”, dreigt met “verzet”, rellen breiden zich uit naar Brussel (+ Video’s)


Vakbonden van ordehandhavers zeggen dat ze genoeg hebben van de “wilde hordes” die door heel Frankrijk rellen. De twee grootste politievakbonden van Frankrijk riepen de regering van president Emmanuel Macron vrijdag op om “de orde te herstellen” en niet toe te geven aan de relschoppers. Ze zeiden dat ze vandaag een oorlog uitvochten, maar morgen wel eens “het verzet” zouden kunnen worden.

Er heerst momenteel totale anarchie in Frankrijk, de situatie is erger dan in 2005, er heerst chaos in Parijs, politiebureaus staan in brand, scholen worden verwoest, plunderingen zijn aan de orde van de dag, meer dan 70 grote branden op dit moment, auto’s, vuilnisbakken en al het andere niet meegerekend. Naast Parijs vechten tientallen andere grote steden met de demonstranten, de speciale eenheden zijn er ook bij betrokken, de Franse autoriteiten zeiden dat ze niet de eerste zullen zijn die zich gewonnen geven en dat ze alles wat er gebeurt zullen bestrijden.

Een revolutie hebben ze nu. Sluipschutters gezien op Franse daken. Dit is nu letterlijk een burgeroorlog in Frankrijk.

Omdat er geen politie en geen journalisten meer zijn in het deel van de stad waar de oorlog plaatsvindt, weet niemand hoeveel dodelijke slachtoffers er zijn gevallen. Op dit moment moeten het er meerdere zijn geweest, alleen al door naar de video’s te kijken.

De rellen concentreren zich rond de buitenwijk van Nanterre, maar de hele stad staat in brand, in wat niet langer “rellen” genoemd kunnen worden. De immigranten doden agenten en nemen hun wapens in beslag. Dit is nu een oorlog. Natuurlijk is dit het tijdperk van de totale censuur, dus we kunnen niet echt bevestigen wat er op de groep gebeurt, behalve wat we op video zien.

“Nu is het genoeg,” aldus de verklaring van de Alliance Police Nationale en UNSA Police, die vrijdagavond op Facebook werd gepost.

“Tegenover deze wilde hordes is vragen om kalmte niet langer genoeg, je moet het opleggen!” zeiden de bonden, eraan toevoegend dat het enige politieke signaal dat op dit moment nodig is, het herstellen van de orde in de republiek is. “Onze collega’s kunnen, net als de meerderheid van de burgers, het dictaat van deze gewelddadige minderheden niet langer verdragen. Het is nu niet het moment voor vakbondsacties, maar voor de strijd tegen deze ‘boosdoeners’. Toegeven, capituleren en hen tevreden stellen door onze wapens neer te leggen is niet de oplossing, gezien de ernst van de situatie.”

De politie moet solidair zijn, de rellen zo snel mogelijk neerslaan en de rechtsstaat herstellen, zeiden de vakbonden, maar waarschuwden de regering dat ze “concrete maatregelen voor wettelijke bescherming” van de agenten verwachten.

“Vandaag is de politie in gevecht omdat we in oorlog zijn. Morgen zullen wij het verzet zijn, en de regering zal zich dit moeten realiseren,” zeiden de vakbonden tot slot.

    Het feitelijke ultimatum aan Macron komt na drie nachten van steeds gewelddadigere     rellen in het hele land, die werden uitgelokt door de dood van de 17-jarige Nahel M.     dinsdagochtend tijdens een verkeerscontrole in de Parijse voorstad Nanterre. De             agent die de Frans-Algerijnse tiener doodschoot is aangeklaagd voor doodslag en         gevangen gezet, in wat volgens zijn advocaat een poging was om de relschoppers te        sussen.


Er zijn meer dan 400 arrestaties verricht in heel Frankrijk, waarvan de meeste jongeren waren. De Franse regering heeft meer dan 40.000 politieagenten en gendarmes ingezet in het hele land, waaronder 5.000 in Parijs en omgeving. Onder hen zijn elite antiterroristische en tactische eenheden, ondersteund door gepantserde voertuigen.

Relschoppers hebben bijna 4.000 branden veroorzaakt, meer dan 2.000 auto’s vernield en bijna 500 gebouwen beschadigd, vertelde Macron vrijdagmiddag aan een spoedvergadering van het Franse kabinet, nadat hij zijn reis naar de top van EU-leiders in Brussel had onderbroken.

Rellen over dode tiener breiden zich uit naar Brussel, 64 mensen gearresteerd

Gewelddadige onrust naar aanleiding van het neerschieten van een 17-jarige door de politie tijdens een verkeerscontrole heeft Frankrijk 3 nachten lang in beroering gebracht.

Landelijke rellen naar aanleiding van het dodelijke schietincident van de Franse politie op een 17-jarige jongen hebben zich donderdag uitgebreid naar België, waar ze een chaos teweegbrachten die resulteerde in 64 arrestaties, onthulde de politie van de stad Brussel op vrijdag.

Onder de gearresteerden bevonden zich 47 minderjarigen en 16 volwassenen die administratief in hechtenis zijn genomen, zei de politie vrijdag in een verklaring. Een andere minderjarige, die naar verluidt een politieagent had geslagen, werd gearresteerd en ondervraagd, maar vrijdag weer vrijgelaten.

Hordes jongeren verzamelden zich donderdagavond in Brussel, gebruikmakend van ontmoetingen via social media om aan de greep van de autoriteiten te ontkomen, en verzamelden zich weer op de volgende locatie toen de politie te dichtbij kwam. Toen de relschoppers de wijk Anneessens en het nabijgelegen Zuidstation als doelwit van hun woede kozen, werd het metrostation Anneessens voor de nacht gesloten en werden bussen door de wijk tegengehouden of omgeleid.


Op video’s op social media is te zien hoe relschoppers auto’s en zelfs gebouwen in brand steken en vuilnis in de straten verspreiden als rudimentaire barricades. De lokale politie vertelde de Brussels Times dat 10 mensen gearresteerd waren omdat ze straatstenen naar agenten hadden gegooid.

Macron: Bereid je voor op een “oorlog met hoge intensiteit”: Frankrijk bouwt een nieuw militair ziekenhuis

De Franse president Emmanuel Macron heeft de bouw van een militair ziekenhuis in Marseille aangekondigd, met de faciliteit bedoeld om “Frankrijk voor te bereiden op een mogelijke oorlog met hoge intensiteit”. Macron kondigde aan dat er tegen “het begin van het volgende decennium” een nieuw militair ziekenhuis zou worden gebouwd op de site Sainte-Marthe.

Volgens een rapport van CNews zei Macron in een verklaring dat het ziekenhuis een reeks gezondheidsdiensten zal kunnen leveren. Het zal ook “een sleutelrol spelen in het geval van een grote oorlog,” zei de tiran, eraan toevoegend dat “het medisch centrum van de volgende generatie bedoeld is om de komende decennia aan de behoeften van het leger te voldoen.”

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heroverwegen steeds meer Europese landen hun gevechtsstrategieën en ontwikkelen ze hun strijdkrachten.

Veel landen proberen zich nu voor te bereiden op een mogelijk dreigend conflict, waarbij naar verwachting de meest geavanceerde en krachtige gevechtsapparatuur, met uitzondering van kernwapens, zal worden ingezet. Voor Frankrijk zal het nieuwe ziekenhuis de rol vervullen om “ernstigere gevechtsslachtoffers te kunnen behandelen”, volgens Macron, die zei dat de bouw van de faciliteit de regering €300 miljoen zal kosten. – Remix

Dit wordt niet het eerste militaire ziekenhuis in Marseille. Het Laveran ziekenhuis is al lange tijd in gebruik, maar de lokale autoriteiten zijn van mening dat het niet meer modern genoeg is om de uitdagingen van de oorlog in Oekraïne of toekomstige conflicten aan te kunnen.

De heersende klasse in Frankrijk heeft het publiek al gewaarschuwd dat hun levensstandaard enorm zal dalen wanneer tirannen in oorlogen investeren.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...