woensdag 19 juli 2023

Volgende ‘crisis’ ligt klaar: ‘Als we nu niet radicaal ons gedrag aanpassen, belanden we in definitieve lockdown’


De leugenpers zet weermannen en -vrouwen in met apocalyptische kleurenplaatjes om uw gedrag en observatievermogen te beïnvloeden, betoogt data-analist Cees van den Bos. De weerkaarten kleuren roze, paars en zwart.

Van den Bos wijst erop dat dit ook een polariserende werking heeft. Hij trekt een parallel met de gedragsunits tijdens corona.

Volgende ‘crisis’ ligt allang klaar

Marianne Akkermans-Linssen, FVD-fractievoorzitter in de gemeente Land van Cuijk, merkt op dat de volgende ‘crisis’ met bijbehorende radicale gedragsmaatregelen allang klaarligt.

Zo schrijft lector Reint Jan Renes: “De lessen die we nu leren uit de coronacrisis over het in gang zetten van een radicale gedragsverandering zijn extra relevant omdat het recent verschenen IPCC-rapport duidelijk maakt dat er nog een crisis gaande is waar iedereen weet van heeft, maar waar we amper naar handelen. Om de opwarming van de aarde te stoppen, moeten we massaal in actie komen.”

Definitieve lockdown

We moeten volgens Renes, die betrokken was bij het opzetten van de RIVM Corona Gedragsunit, ‘klimaatvriendelijke keuzes’ maken, zoals minder vlees eten, vaker de fiets pakken en huizen isoleren.

We komen voor het klimaat nog amper in actie, maar langer wachten leidt tot onherstelbare schade, stelt Renes. “Deze crisis kent geen tweede golf en heeft geen plan B. Als we nu niet radicaal ons gedrag aanpassen, belanden we binnen afzienbare tijd in een definitieve lockdown.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...