donderdag 24 augustus 2023

De toenemende heerschappij van de idiocratie in het Westen

Erosie van leiderschapskwaliteit is systemisch en alomtegenwoordig.

augustus 24, 2023   2076  

Eén facet van het verval van het Romeinse Rijk, zoals ze ons op school leerden, was de afnemende kwaliteit van het leiderschap, waaronder zwakke en onbekwame keizers aan de top van de politieke hiërarchie. Vandaag de dag kunnen we begrijpen dat deze achteruitgang het resultaat was van een systematisch proces dat degenen die loyaal waren aan de agenda’s van het heersende establishment bevorderde en macht gaf, en degenen zuiverde die het daar niet mee eens waren, vaak met geweld. Ook vandaag de dag heeft het heersende establishment in de westerse liberale democratieën belangrijke plannen. Deze plannen zijn zelfs zo belangrijk dat ze uitgevoerd moeten worden, of ze nu zinnig zijn of niet, schrijft Alex Krainer.

Zealotisme boven competentie

Om de ladder te beklimmen binnen de bedrijfs- en bureaucratische hiërarchieën die belast zijn met deze belangrijke plannen, moeten individuen een zekere fanatisme en loyaliteit aan de dag leggen die verder gaat dan hun bekwaamheid of competentie. Mensen die geloven in zaken als vaccins, door de mens veroorzaakte klimaatverandering, energietransitie, lockdowns, slimme steden, CBDC’s, kunstmatig vlees, diëten op basis van insecten, LGBTQ+ ideologie en een op regels gebaseerde wereldorde, hebben veel meer kans om hogerop te komen in hun carrière dan mensen die openlijk wijzen op de vele problemen met deze ideeën. Hier volgen een paar voorbeelden:

• Vorig jaar voerde het College van Psychologen van Ontario een onderzoek uit naar Dr. Jordan Peterson, een Canadese klinisch psychiater en een van Canada’s meest vooraanstaande intellectuelen naar aanleiding van enkele van zijn openbare uitspraken en Tweets. Het College beval hem een Specified Continuing Education or Remedial Program (SCERP) af te ronden, dat ontworpen is om problemen met betrekking tot professionaliteit in openbare uitspraken aan te pakken.

• In januari 2020 werd Jon Caldera, lange tijd columnist van de Denver Post, ontslagen vanwege het stuk dat hij die maand schreef en waarin hij zei dat er maar twee geslachten waren (mannelijk en vrouwelijk).

• In april 2023 werd in Noorwegen ene Rianne Vogels, medewerkster van een non-profit bedrijf Papillon dat jonge migrantenvrouwen helpt, ontslagen omdat ze getweet had dat er “maar twee geslachten zijn”.

• Op vrijdag 22 januari 2022 suggereerde de Duitse vice-admiraal Kay-Achim Schoenbach op een evenement georganiseerd door een Indiase denktank in New Delhi dat de gemakkelijkste, goedkope oplossing voor de Oekraïne-crisis was om Vladimir Poetin met respect te behandelen: “… het is gemakkelijk om hem het respect te geven dat hij echt eist – en waarschijnlijk ook verdient.” Hij blunderde ook om te verklaren dat de Krim “weg” was en “nooit meer terug zal komen – dit is een feit.” Het Duitse Ministerie van Defensie distantieerde zich onmiddellijk van de admiraal, die onder druk werd gezet om ontslag te nemen.

• In juli van dit jaar nam Dr. Mark Tykocinski, MD, ontslag als president van de Thomas Jefferson University en interim-decaan van het Sydney Kimmel Medical College in Philadelphia. Tykocinski maakte een fout door een aantal tweets te liken waarin de geldigheid en werkzaamheid van Covid 19-vaccinaties in twijfel werden getrokken en waarin geslachtsveranderende chirurgie “kinderverminking” werd genoemd.

De lijst van soortgelijke carrièreschadegevallen is nu erg lang, een soort pandemie die de westerse wereld overspoelt – dezelfde “vrije wereld” die prat gaat op haar gedeelde waarden, waarvan vrijheid van meningsuiting de belangrijkste is. Het lijkt erop dat we het stadium hebben bereikt waarin dubbeldenken deel is gaan uitmaken van ons dagelijks leven: om de vrijheid van meningsuiting te redden, is het nodig om de vrijheid van meningsuiting te vernietigen.

Objectiviteit moet verdwijnen!

Deze vernietiging is niet het werk van een paar overijverige ‘rotte appels’. Integendeel, zoals Prof. Jonathan Turley rapporteerde, is het systematisch en komt het voort uit de top van de bevel-en-controle hiërarchie. Leonard Downie Jr., voormalig uitvoerend directeur van de Washington Post, en Andrew Heyward, voormalig CBS News president, hielden interviews met meer dan 75 medialeiders en rapporteerden dat objectiviteit nu als reactionair en zelfs schadelijk wordt beschouwd.

Downie verklaarde: “Wat we gevonden hebben, heeft ons ervan overtuigd dat waarheidszoekende nieuwsmedia verder moeten gaan dan wat ‘objectiviteit’ ooit betekende om betrouwbaarder nieuws te produceren.” De stemming werd bevestigd door de hoofdredacteur van de San Francisco Chronicle, Emilio Garcia-Ruiz, die zei: “Objectiviteit moet verdwijnen.” Ted Glasser, professor journalistiek aan de Stanford University, stelde dat de journalistiek zich moest “bevrijden van dit idee van objectiviteit om een gevoel van sociale rechtvaardigheid te ontwikkelen.”

De regel van idiocratie

We weten misschien niet hoe die boodschap precies door de leidingen van het systeem is gesijpeld tot Glasser, Downie, Garcia-Ruiz en waarschijnlijk duizenden of zelfs honderdduizenden even ambitieuze en hooghartige apparatsjiks, die maar al te graag de plannen en agenda’s van de op regels gebaseerde orde willen dienen. Een competente nieuwsman of -vrouw zou het als vanzelfsprekend beschouwen dat objectiviteit waarschijnlijk in het fundament van hun beroep verankerd moet blijven. Objectiviteit staat gelijk aan geloofwaardigheid, zonder welke dat beroep zinloos en nutteloos wordt. Maar dat doet er allemaal niet toe voor de postwaarheids-, postobjectiviteitsprofessional wiens eerste plicht tot de “partij” is. In deze omgeving komen loyale fanatiekelingen aan de top en verliezen competente professionals invloed.

 

Het gevolg is dat het hele systeem ontaardt in een idiocratie die wordt bemand door ideologen, opportunisten, gewetenloze lafaards of profiteurs – leiders van laag kaliber zoals Joe Biden, Kamala Harris, Boris Johnson, Justin Trudeau, Josep Borrell, Ursula von der Leyen, Jens Stoltenberg en vele anderen in het westen. Dergelijke systemen kunnen in alle ernst absurditeiten verkondigen en uiteindelijk de ideeën accepteren dat slavernij vrijheid is, oorlog vrede is, onwetendheid kracht is en dat 2+2=5.

Is stapsgewijze hervorming onmogelijk geworden?

In zulke systemen kan de corrigerende actie die de competente, principiële professional op belangrijke momenten zou kunnen uitoefenen, zo verzwakt raken dat ze vastroesten rond verwrongen ideeën en gebrekkige plannen, waardoor elke hervorming behalve een gewelddadige, revolutionaire ineenstorting onmogelijk wordt. In het westen zijn we dit punt misschien al voorbij.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/de-toenemende-heerschappij-van-de-idiocratie-in-het-westen/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...